Χοιρινά παϊδάκια με ξηρή, πικάντικη μαρινάδα, σιγοψημένα και καπνισμένα.

Χοιρινά παϊδάκια με ξηρή, πικάντικη μαρινάδα, σιγοψημένα και καπνισμένα.

Τα dry rubbed Texas ribs είναι λιχουδιά από τις λίγες. Κάνουμε μπάρμπεκιου όπως στο Τέξας και ετοιμάζουμε χοιρινά παϊδάκια με ξηρή, πικάντικη μαρινάδα, σιγοψημένα και καπνισμένα για τρεις ώρες.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από τα πασίγνωστα πια spare ribs, υπάρχουν και άλλες κοπές για χοιρινά παϊδάκια και μία από τις πιο δημοφιλείς στις ΗΠΑ είναι τα baby back ribs ή αλλιώς baby backs ή loin back ribs. Είναι τα παϊδάκια από το επάνω μέρος των πλευρών, κοντά στη ραχοκοκαλιά του χοιρινού, από το κεντρικό τμήμα της έως την ωμοπλάτη.

Εχουν άφθονο κρέας (τρυφερότερο από των spare ribs), γύρω από τα κόκκαλα αλλά και ανάμεσά τους. Τα baby back ribs είναι διπλά (εκατέρωθεν δηλαδή της σπονδυλικής στήλης) και η κάθε πλευρά περιλαμβάνει 11-13 παϊδάκια ενωμένα. Ζητάμε από τον κρεοπώλη 2 τέτοια τεμάχια (συνολικά δηλαδή 22-26 παϊδάκια) σε ενωμένα κομμάτια και του ζητάμε να αφαιρέσει τη σκληρή μεμβράνη στην κάτω πλευρά τους.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT