«Παϊδάκια» κοτόπουλου με λεμονάτο dry rub

«Παϊδάκια» κοτόπουλου με λεμονάτο dry rub

Ζουμερά και αρωματικά κομμάτια κοτόπουλου, κομμένα σαν παϊδάκια, μαριναρισμένα σε λεμονόχορτο και τσίλι.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

15′ ψήσιμο

12 ώρες αναμονή

Σύνολο: 12 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 4-6
 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 1.500 γρ. (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε «παϊδάκια»)
 λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για το dry rub
 50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
 1 κουτ. σούπας τριμμένο ξερό lemon grass (λεμονόχορτο, σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
 3 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
 1 κουτ. σούπας αλάτι
 1/2 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
 2 κουτ. σούπας κοπανισμένο μαυροκούκι

Διαδικασία

Dry rub

  1. Για να ετοιμάσουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου με λεμονάτο dry rub ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν.
     
  3. Απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια τα «παϊδάκια» κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με την ξηρή μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα βάζουμε σε νάιλον σακούλα τροφίμων και αφαιρούμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε.
  5. Κλείνουμε τη σακούλα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 12 ώρες σε σχετικά δροσερό μέρος (όχι απαραίτητα στο ψυγείο).

Ψήσιμο

  1. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Βγάζουμε τα «παϊδάκια» από τη σακούλα, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 13-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT