Τούρτα φερέρο

Τραγανά φουντούκια και μια βελούδινη μους σοκολάτας με πραλίνα δίνουν τον τόνο σε αυτό το γιορτινό γλυκό

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

(Το μαύρο σκεύος είναι από την Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

1 ώρα και 20′ προετοιμασία – 1 ώρα ψήσιμο – 4 ώρες αναμονή / Σύνολο: 6 ώρες και 20′

Υλικά

Μερίδες: 8

Παντεσπάνι

Μους πραλίνας

Γλάσο και διακόσμηση

Διαδικασία

Γλάσο

  1. Για να ετοιμάσουμε την τούρτα φερέρο σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα και το γάλα, ανακατεύοντας πολύ συχνά με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι η σοκολάτα να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κατσαρολάκι σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου, για 2 ώρες.
     

Παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά, και συνεχίζουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και τα αλεσμένα φουντούκια, χτυπώντας καλά.
  4. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  5. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  6. Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μους πραλίνας

  1. Καθαρίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε εκεί με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  2. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και το φουντουκοβούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε σε δόσεις τη χτυπημένη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Συναρμολόγηση

  1. Με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε οριζοντίως το (εντελώς κρύο) παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους.
  2. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια σχάρα και μέσα στο τσέρκι βάζουμε έναν δίσκο παντεσπάνι.
  3. Τον καλύπτουμε με μία καλή στρώση μους.
  4. Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους δίσκους παντεσπάνι, τους οποίους επίσης σκεπάζουμε με μους, φροντίζοντας να περισσέψει μια ποσότητα ώστε να καλύψουμε καλά και τα πλαϊνά.
  5. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 2 ώρες (θέλουμε να παγώσει, γιατί απλώνει καλύτερα το γλάσο πάνω της).
  6. Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, ζεσταίνοντάς το για λίγο με τα χέρια μας ή με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά.
  7. Ακουμπάμε την τούρτα σε σχάρα, τοποθετημένη σε ένα ταψί.
  8. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γλάσο που ετοιμάσαμε μέχρι να γίνει πυκνόρρευστο και περιχύνουμε την τούρτα, ώστε να καλυφθεί παντού.
  9. Αφήνουμε για 5 λεπτά να στραγγίξει το περιττό γλάσο και, αν θέλουμε, διακοσμούμε την επιφάνεια της τούρτας με τρουφάκια Ferrero Rocher.

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT