Ψάρι σε φέτες, με μαραθόριζα και πορτοκάλι

Ψάρι σε φέτες, με μαραθόριζα και πορτοκάλι

Η μαραθόριζα και το πορτοκάλι θα κάνουν το ψάρι να μοσχοβολάει

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλώσσα, μπακαλιάρος, καπόνι, σφυρίδα, συναγρίδα είναι μερικά μόνο από τα ψάρια που μπορούμε να δοκιμάσουμε σε αυτή τη συνταγή. Η μαραθόριζα και το πορτοκάλι θα κάνουν το ψάρι να μοσχοβολάει.

10′ προετοιμασία, 25′ μαγείρεμα, Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φέτες ψαριού με μαραθόριζα και πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρας).
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml λάδι με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μουστάρδα.
  3. Ρίχνουμε το ψάρι και ανακατεύουμε να καλυφθεί.
  4. Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε τις ροδέλες της μαραθόριζας έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πυθμένα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, απλώνουμε πάνω από τη μαραθόριζα τις φέτες ψαριού, χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα. Τη λιγοστή μαρινάδα που έμεινε την πετάμε.
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το ψάρι.
  9. Συνοδεύουμε, το ψάρι, με πατατοσαλάτα, με άνηθο και κάππαρη.
Ψάρι σε φέτες, με μαραθόριζα και πορτοκάλι-1

Στο ποτήρι μας: Ανοίγουμε μια ροζέ ρετσίνα αλλά και ένα ροζέ Ξινόμαυρο.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT