Γλώσσα, μπακαλιάρος, καπόνι, σφυρίδα, συναγρίδα είναι μερικά μόνο από τα ψάρια που μπορούμε να δοκιμάσουμε σε αυτή τη συνταγή. Η μαραθόριζα και το πορτοκάλι θα κάνουν το ψάρι να μοσχοβολάει.
10′ προετοιμασία, 25′ μαγείρεμα, Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φέτες ψαριού με μαραθόριζα και πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρας).
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml λάδι με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μουστάρδα.
- Ρίχνουμε το ψάρι και ανακατεύουμε να καλυφθεί.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε τις ροδέλες της μαραθόριζας έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πυθμένα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε για λίγο, απλώνουμε πάνω από τη μαραθόριζα τις φέτες ψαριού, χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα. Τη λιγοστή μαρινάδα που έμεινε την πετάμε.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το ψάρι.
- Συνοδεύουμε, το ψάρι, με πατατοσαλάτα, με άνηθο και κάππαρη.
Στο ποτήρι μας: Ανοίγουμε μια ροζέ ρετσίνα αλλά και ένα ροζέ Ξινόμαυρο.
Πηγή: gastronomos.gr