Πιλάφι οσμανλίδικο, με αρνίσιο μπούτι

Πιλάφι οσμανλίδικο, με αρνίσιο μπούτι

Το οσμανλίδικο (οθωμανικό) πιλάφι φτιάχνεται με πρόβειο ή με αρνίσιο κρέας και εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Συνοδεύει θαυμάσια τα κοκκινιστά, τασκεμπάπ ή ένα αρνίσιο μπούτι στον φούρνο.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οσμανλίδικο (οθωμανικό) πιλάφι φτιάχνεται με πρόβειο ή με αρνίσιο κρέας και εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Συνοδεύει θαυμάσια τα κοκκινιστά, τασκεμπάπ ή ένα αρνίσιο μπούτι στον φούρνο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  300 γρ. ψαχνό από αρνίσιο μπούτι, σε λεπτές λωρίδες
  •  380 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
  •  τα σποράκια από 2-3 καψάκια κακουλέ (προαιρετικά)
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  •  120 γρ. ψίχα από κελυφωτά φιστίκια
  •  100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  •  750-760 ml νερό
  •  4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  •  4 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το οσμανλίδικο πιλάφι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει παντού χρώμα.
  2. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε απλώς να καλύψει τα κομμάτια και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κακουλέ (αν βάλουμε), το μπαχάρι, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
  5. Σβήνουμε με το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού, ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό και το ρύζι να αφρατέψει.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος την κατσαρόλα, σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα για 10-15 λεπτά.
  8. Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT