Κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο

Ξεκίνησαν τα πράσα και τα απολαμβάνουμε μαζί με φιλέτο κοτόπουλο, με κουρκουμά και κύμινο, που ταιριάζουν μοναδικά. Φαγητό έξοχο μέσα στην απλότητά του.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν τα πράσα και τα απολαμβάνουμε μαζί με φιλέτο κοτόπουλο, με κουρκουμά και κύμινο, που ταιριάζουν μοναδικά. Φαγητό έξοχο μέσα στην απλότητά του.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
  •  1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
  •  1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το κοτόπουλο με το μισό λάδι, τα μισά μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ψιλοκόψουμε τα πράσα.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  4. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και σχεδόν να γίνει.
  5. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε 200 ml νερό, αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
  8. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά.
  9. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα υγρά του και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Συμμαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  11. Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, με ρύζι και πράσινη σαλάτα με ελιές.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT