Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Θρεπτικό και νόστιμο γεύμα με μαυρομάτικα φασόλια, άφθονο σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρεπτικό και νόστιμο γεύμα με μαυρομάτικα φασόλια, άφθονο σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  •  1 κιλό σπανάκι, καλά πλυμένο και χοντροκομμένο (υπάρχει και έτοιμο προς χρήση στα σούπερ μάρκετ)
  •  1 καρότο, σε λεπτές φέτες
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι, αρχικά βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, τα φασόλια μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και 1 λίτρο νερό.
  2. Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα φασόλια.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
  6. Βγάζουμε 1 κουτάλα της σούπας με φασόλια και σπανάκι και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  7. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί και να σχηματιστεί μια κρεμώδης και χυλωμένη σάλτσα.
  9. Συνοδεύουμε, τα μαυρομάτικα με σπανάκι, με κεφαλοτύρι σαγανάκι (ή λίγη φέτα) και χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT