Η αλήθεια είναι ότι σε κανένα ζυμαρικό δεν μπορούμε να πούμε όχι αφού καθένα έχει τη δική του χάρη! Οι πένες και τα ριγκατόνι πάντως είναι από τα αγαπημένα μας και, σε αντίθεση με το σπαγγέτι για παράδειγμα, έχουν το πλεονέκτημα ότι «κρατάνε» καλύτερα και μπορούν να φαγωθούν ακόμα και την επόμενη μέρα (αν φυσικά μείνει κάτι…). Κυλινδρικά και «στιβαρά» όπως είναι, γίνονται το ιδανικό ταίρι για πλούσιες σάλτσες, τυρένιες ή ντοματένιες, που τρυπώνουν στο εσωτερικό τους. Αλλά ακόμα και δίχως πλούσιες σάλτσες, συνδυασμένα με λαχανικά της εποχής, με τόνο ή με αλλαντικά ή/και τυριά της αρεσκείας μας, παίρνουν εύκολα την μορφή χορταστικής «μακαρονοσαλάτας» την οποία δύσκολα κάνεις θα αρνηθεί. Όταν έχουμε δε διάθεση να ανάψουμε φούρνο, και πάλι οι πένες και τα ριγκατόνι μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Τι θα λέγατε για ένα ψευτοσουφλέ με πένες, πέστο και σαλάμι ή για ριγκατόνι με κιμά που πασπαλίζουμε με βουτυράτο κασέρι και φουρνίζουμε μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν; Βρείτε εδώ την αγαπημένη σας συνταγή που, χωρίς πολύ κόπο, θα δώσει στη μέση της εβδομάδας αίσθηση γιορτινή.
Δείτε εδώ 21 συνταγές για πένες και ριγκατόνι
Πηγή: Γαστρονόμος