Έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα

Έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα

Με έτοιμη σφολιάτα, σοταρισμένα μανιτάρια, τυριά και μορταδέλα, φτιάχνουμε ένα εύκολο και γευστικό ορεκτικό. Εναλλακτικά σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα μαζί με μια ωραία σαλάτα.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έτοιμη σφολιάτα, σοταρισμένα μανιτάρια, τυριά και μορταδέλα, φτιάχνουμε ένα εύκολο και γευστικό ορεκτικό. Εναλλακτικά σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα μαζί με μια ωραία σαλάτα.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  •  200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  •  400 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  120 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο
  •  6-8 φέτες μορταδέλα με φυστίκι Αιγίνης
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τακτοποιούμε τη σφολιάτα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σκορπίζουμε τη φέτα πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τα μανιτάρια.
  5. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το νιώτικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι από μία φέτα μορταδέλα, ελαφρώς τσαλακωμένη. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT