Απλή και όμως συναρπαστικά αρωματική πίκλα, με τραγανή υφή σκέτη απόλαυση! Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε σαλάτες, ως συνοδευτικό είτε να συνοδεύσουμε με αυτή μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σχάρας.
Υλικά
Βάρος: 300 γρ.
- 500 γρ. κοκκινόφλουδα μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα
- 370 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 30 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
- 2 κουτ. γλυκού τριμμένο ξερό εστραγκόν
- 10 γρ. αλάτι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου πίκλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, τους σπόρους κόλιανδρου, το εστραγκόν και το αλάτι μέχρι να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το υγρό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να κρυώσουν, μαζί με το ζουμί, μέσα στην κατσαρόλα.
- Τα μεταφέρουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και συμπληρώνουμε με το υγρό, το οποίο θα πρέπει να τα σκεπάζει εντελώς — τα πιέζουμε ελαφρώς αν χρειάζεται.
- Τα διατηρούμε για 2-4 εβδομάδες μέσα στο ψυγείο. Μπορούν βέβαια να καταναλωθούν και σε 2 ώρες αφότου κρυώσουν!
Πηγή: Γαστρονόμος