Προετοιμασία: περίπου 20΄
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό σπανάκι (ζυγισμένο ακαθάριστο), καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 3 μέτρια παντζάρια (μόνο τους βολβούς), καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 300 γρ. μανούρι ή άλλο φρέσκο, μαλακό τυρί της αρεσκείας μας, κομμένο σε φέτες
- 125 ml ελαιόλαδο
- 60 ml ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Στύβουμε τα παντζάρια με τα χέρια μας, για να φύγουν όλα τα υγρά, τα βάζουμε και αυτά στο μπολ, επίσης αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε, με το σύρμα ή με ένα πιρούνι, το ελαιόλαδο με το ξίδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.