Προετοιμασία: 10΄ Μαγείρεμα: 10΄- 20΄
Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 10 αγκιναράκια λαδιού, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση (τα βρίσκουμε σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή συσκευασμένα σε βαζάκι)
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)
- 2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
- 6 – 7 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα που βράσαμε τις ταλιατέλες ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αγκιναράκια, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4 – 6 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα αγκιναράκια.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Τι πίνουμε: Oι «δύσκολες» αγκινάρες προτιμούν τα λευκά κρασιά της Νέας Ζηλανδίας. Διαλέξτε λοιπόν ένα Sauvignon blanc ή ένα Chardonnay.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr