Μπέργκερ σπανιόλικα με τσορίθο και πάπρικα

Μπέργκερ σπανιόλικα με τσορίθο και πάπρικα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄

Υλικά για 6 μπιφτέκια:

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός από σπάλα (αν θέλουμε, βάζουμε μόνο το κρέας που προτιμάμε περισσότερο)
  • 100 γρ. ψωμί, προτιμότερο μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα), μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο, μαζί με το ζουμί του
  • 200 γρ. τσορίθο, ψιλοκομμένο (ισπανικό λουκάνικο με καυτερό κοκκινοπίπερο – το βρίσκουμε σε αλλαντοπωλεία, π.χ. Μιράν, Αραπιάν, Λεβόν Τσερτσιάν, Benito. Eπίσης, στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος) – εναλλακτικά, βάζουμε ελληνικό λουκάνικο με πάπρικα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (τη βρίσκουμε στα περισσότερα μπαχαράδικα.  Εναλλακτικά, βάζουμε πάπρικα γλυκιά – με άλλο αποτέλεσμα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C  και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια (για να μην κολλάει το μείγμα) για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Πλάθουμε 6 – 8 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν καταπώς μας αρέσουν.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και δροσερή μαρουλοσαλάτα με λαδόξιδο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT