Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες

 

Υλικά για 3 – 4 μερίδες:

  • 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες  
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Διαδικασία:

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.  Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά.  Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί.

Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις.  Μοιράζουμε τη μους σε μπολ. 

Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

  •  Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι ή μανταρίνι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT