Γίνε ειδικός στην σπιτική κρέπα μέσα από τη συνταγή της γλυκιάς μας Νένας.
Προετοιμασία: 15΄
Υλικά για 5 κρέπες:
- 5 κρέπες (βλέπε βασική συνταγή)
- 2 μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες
- 80 γρ. σταφίδες μαύρες
- 30 ml ρούμι
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 – 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, και θρυμματισμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη
Για την καραμέλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα κακάο για το πασπάλισμα γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
Διαδικασία:
Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ρούμι, την μπανάνα, το φουντούκι και τη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Καραμέλα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε, αλλά κάθε τόσο σείουμε την κατσαρόλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (προσεκτικά για να μην καούμε) και ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρέπες: Βάζουμε κάθε κρέπα σε πιάτο, μοιράζουμε τη γέμιση στην επιφάνειά τους και τυλίγουμε σε ρολό ή διπλώνουμε στη μέση. Περιχύνουμε με λίγη από την καραμέλα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκό του κουταλιού και συνοδεύουμε με παγωτό πραλίνα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr