Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: 1 ώρα + 15΄
- 1.200 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (για τας κεμπάπ)
- 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 40 ml μπράντι
- 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνουμε με το μπράντι. Μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα ντοματάκια, το δεντρολίβανο, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και 500 ml ζεστό νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Τι πίνουμε: Αρωματικά και φρουτώδη ερυθρά κρασιά από Αγιωργίτικο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr