Σάλτσα guacamole (γουακαμόλε)

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά (για 1 μέτριο μπολ):

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος (ή, αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει, μαϊντανός), ψιλοκομμένος
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη, ή λίγη καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
  •  χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Επειδή και ο κόλιανδρος και το μοσχολέμονο έχουν έντονη γεύση, καθορίζουμε τις ποσότητες ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT