Μερίδες: για 4 άτομα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 2 μαρούλια λεπτοκομμένα, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αρακά βρασμένο (υπάρχει έτοιμος, βρασμένος σε βαζάκι) και 2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Χτυπάμε στο μπλέντερ 80 ml ελαιόλαδο με 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο, 6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα, το χυμό και το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στο γκριλ 2 μικρές αραβικές πίτες για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, σκορπίζουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr