Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 15΄ – 20΄
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 170 γρ. αμύγδαλο, σκόνη
- 130 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- 4 αυγά
- 100 γρ. ταχίνι
Για την κρέμα ταχίνι
- 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ταχίνι
- 500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 50 γρ. μέλι
Διαδικασία
Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με το αμύγδαλο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το ταχίνι και αναμειγνύουμε.
Bάζουμε σε ένα ρηχό ταψί ένα τσέρκι 11×36 εκ., απλώνουμε το μείγμα ισόπαχα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τη βάση από τα τοιχώματα, χωρίς να αφαιρέσουμε το τσέρκι.
Κρέμα ταχίνι: Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι με το μέλι ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε πάνω από τη βάση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μικρούς κυματισμούς, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.