Υλικά
- 1 κιλό δαμάσκηνα (μπουρνέλες)
- 1 κιλό ζάχαρη φλούδα
- 1 μεγάλου λεμονιού ψιλοκομμένη
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού άνθος κανέλας* τριμμένο
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (αν θέλουμε)
Διαδικασία
Πλένουνε καλά τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε σε φετάκια. Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει μαζί με 3 ποτήρια νερό. Οταν αρχίσει να δένει το σιρόπι προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το κρασί (αν θέλουμε), το φλούδι, το άνθος κανέλας και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι, όταν δηλαδή βγάλουμε μια κουταλιά σε ένα πιατάκι και σύρουμε πάνω τη μύτη του κουταλιού, πρέπει να αφήνει δρόμο. Τότε έχουμε έτοιμα, ζεστά βαζάκια και τα γεμίζουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr