Για 4 άτομα
Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια πιατέλα ανακατεύουμε 8 βανίλιες χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε φέτες, με 8 φρέσκα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε φέτες. Σκορπίζουμε 160 γρ. σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες και 100 γρ. σουσαμένια παξιμάδια λεπτά, σπασμένα σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, χοντροθρυμματισμένο, και περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό.