Ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου τρώει παϊδάκια στον «Μουστάκια» στον Προφήτη Ηλία και ψωνίζει ζαρζαβατικά από τη λαϊκή της Νέας Σμύρνης.
• Οταν θέλω να φάω παϊδάκια, ανηφορίζω στην ταβέρνα του Μουστάκια στον Προφήτη Ηλία (Ιδης 10, Πειραιάς, Τ/210-41.19.569). Είναι ροδοψημένα και νόστιμα.
• Η αγαπημένη μου ταβέρνα για κρέας είναι ο Κρητικός στην Κάντζα (Αιόλου 49, Τ/210-66.59.061). Ο σουβλιστός σιδηρόδρομος είναι λουκούμι.
• Για σουβλάκι περνάω από τον Διόνυσο, στην Κυψέλη (Ιθάκης 12, Τ/210-82.11.369).
• Για δημιουργική κουζίνα πηγαίνω στον Κεραμεικό, στο Funky Gourmet (Παραμυθιάς 13, Τ/210-52.42.727) της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου.
• Στο Izakaya, που άνοιξε σχετικά πρόσφατα στο Κολωνάκι (Λεβέντη 5, Αθήνα, Τ/210-72.44.406), ο Χρόνης Δαμαλάς πειραματίζεται και φτιάχνει εξαιρετικές ασιατικές νοστιμιές.
• Για ζαρζαβατικά και φρούτα πηγαίνω συχνά-πυκνά στη λαϊκή αγορά της Νέας Σμύρνης. Καλοί παραγωγοί και καλές τιμές.
• Νόστιμα ψάρια βρίσκω στην ίδια γειτονιά στο ψαράδικο της Μαρίνας Λάζου (Αγ. Σοφίας 113, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.29.761).
• Ελληνικά καλούδια αγοράζω από το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα, Τ/210-36.28.738). Εκλεκτής ποιότητας τυριά, λάδια, όσπρια, αλεύρια και ζυμαρικά από όλη τη χώρα.
• Στο κρεοπωλείο του Στέλιου Στραβαχιλλέα στην Καστέλλα (Λεωφ. Αλέξανδρου Παπαναστασίου 37, Τ/210-41.20.066) βρίσκω έκτακτα κρεατικά από καλές φάρμες από όλη την Ελλάδα.
• Ψωμί και αρτοποιήματα παίρνω από το φούρνο του Στεργίου στη Βούλα (Σωκράτους 20, Τ/210-89.52.061).
• Αν με πιάσει υπογλυκαιμία, πετάγομαι μέχρι το Γκάζι στο Citrus (Κωνσταντινουπόλεως 62, T/210-33.90.790), για λουκούμια και αμυγδαλωτά.