Προετοιμασία – παρασκευή: 25΄, Αναμονή: 1 ώρα και 20΄
- 1 κιλό καρότα (καθαρό βάρος)
- 300 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 200 γρ. καρύδα αποξηραμένη (ινδοκάρυδο) + 200 γρ. για την επικάλυψη
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ για περίπου 1 ώρα. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα προσθέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 20 λεπτά.
Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια μεγέθους καρυδιού.
Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα μπολ και ρολάρουμε σε αυτό τα τρουφάκια ώστε να καλυφθούν παντού.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ινδοκάρυδο με καρύδια ή αμύγδαλα λευκά.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr