Η λακωνική κουζίνα σε 224 σελίδες

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι καινούργιο, αλλά είμαι υπερήφανη που ανακάλυψα τη νέα, αναθεωρημένη του έκδοση. Το βιβλίο της Μαρίας Καράμπελα «Γεύσεις λακωνικής γης, από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο» (εκδ. Πατάκη) καταγράφει τις μοναδικές συνταγές του τόπου της.

Η κ. Καράμπελα επισκέφτηκε χωριά, σπιτικά, κουζίνες και συγκέντρωσε έναν θησαυρό. Μαγιά και πηγή έμπνευσης υπήρξαν οι συνταγές της γιαγιάς της. Σκοπός η διάσωση της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων, μιας κουζίνας που, λόγω της κλειστής κοινωνίας, δέχτηκε ελάχιστες ξένες διατροφικές επιρροές. Οι συνταγές παρουσιάζονται ανά εποχή. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η λίστα με τα σκεύη που χρησιμοποιούσαν, τα κείμενα με τα συμπεράσματα από την καταγραφή και η… αναζήτηση του μέλανα ζωμού.


Θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT