Προετοιμασία: 40΄
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού κέτσαπ + όση επιπλέον θέλουμε, για το σερβίρισμα
- 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- 4 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
- 4 ψωμάκια για χοτ ντογκ (βρίσκουμε συσκευασμένα στα σούπερ μάρκετ)
- λίγα κομματάκια από κόκκινες πιπεριές τουρσί
- μουστάρδα όση θέλουμε, για το σερβίρισμα
Καραμελώνουμε πρώτα τα κρεμμύδια ως εξής: Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τόσο νερό που να τα καλύπτει.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό κουταλάκι κέτσαπ.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Τα βράζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. Τα βγάζουμε με μια λαβίδα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις πίκλες σε ροδέλες.
Ανοίγουμε με μαχαίρι τα ψωμάκια κατά μήκος στη μέση, χωρίς να τα κόψουμε εντελώς.
Απλώνουμε λίγη κέτσαπ στο εσωτερικό τους. Βάζουμε από ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι.
Προσθέτουμε από τη μία πλευρά του τις ροδέλες μίας πίκλας και λίγες πιπεριές τουρσί. Βάζουμε από την άλλη πλευρά λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια. Απλώνουμε όση μουστάρδα θέλουμε και σερβίρουμε.
Μυστικό
Αν θέλουμε, ψήνουμε τα χοτ ντογκ για λίγο στην τοστιέρα.