Το πιάτο του Οκτωβρίου

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρέσκια πάστα γεμιστή με πατάτα, σε ψαρόζουμο. Ένα πιάτο υψηλής γευστικής αξίας, γκουρμέ και ρουστίκ μαζί. Στην κοιλάδα του Mugello, στην Τοσκάνη, βόρεια της Φλωρεντίας, το συνηθίζουν να φτιάχνουν ζυμαρικά γεμιστά με πατάτα, ravioli, tortelli και κάτι τετράγωνα μικροσκοπικά «μαντιλάκια», τα agnolotti. Τέτοια φτιάχνει ο Θοδωρής Παπανικολάου στο εστιατόριο Parla στην Κηφισιά. Η ζύμη βελούδινη, πληθωρική, το τύλιγμα βιρτουόζου.

Η γέμιση μια λεπτή κρέμα πατάτας. Τα ζυμαρικά αρταίνονται με ζωμό μπαρμπουνιού, κονφί ντομάτας, αφρίζουσα σάλτσα μαϊντανού, λεπτεπίλεπτες φέτες φρέσκιας τρούφας. Το πιάτο περιέχει επίσης κυβάκια φιλεταρισμένου μπαρμπουνιού, ροδέλες καρότου. Ένα στοχαστικό χειμωνιάτικο φαγητό, εμμελές, μια ευτυχής κράση αισθητικής φινέτσας και γευστικής δύναμης. Σαν να γνωρίζεις την Ιταλία βαθιά, στη λεπτομέρειά της.

Parla,

Λεωφ. Κηφισίας 317, Κηφισιά,

T/210-62.02.890.

Κόστος πιάτου: 22 €.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT