«Ο ψυχίατρος της διπλανής πόρτας»: είδαμε τη νέα πρωτότυπη σειρά του Apple TV+

«Ο ψυχίατρος της διπλανής πόρτας»: είδαμε τη νέα πρωτότυπη σειρά του Apple TV+

Με τους Will Ferrell και Paul Rudd, «Ο ψυχίατρος της διπλανής πόρτας» είναι η νέα σειρά του Apple TV+ με επίκεντρο μια τοξική φιλία που βασίστηκε σε ένα Podcast.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιον (συγγενή, φίλο, σύντροφο, συνάδελφο) έχω στη ζωή μου που να είναι τόσο χειριστικός / τοξικός; Ή μήπως τελικά είμαι εγώ αυτός που χειραγωγεί τους άλλους με αυτόν τον τρόπο; Δύο απολύτως εύλογα ερωτήματα που θα σου έρθουν στον νου, όταν και εφόσον συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που παρακολουθείς στη σειρά Ο ψυχίατρος της διπλανής πόρτας (The Shrink Next Door) είναι μια ιστορία που βασίζεται σε γεγονότα.
 
Συγκεκριμένα, είναι η ιστορία ενός καλοκάγαθου και «γίνομαι χαλί να με πατήσετε» επιχειρηματία (Γουίλ Φέρελ) στα ’80ς, ο οποίος, μετά από προτροπή της αδελφής του (εξαιρετική εδώ η Κάθριν Χαν), ζητάει τη βοήθεια ενός χαρισματικού –αν και ελαφρώς γλοιώδους– ψυχιάτρου (Πολ Ραντ). Εκείνος, στο πέρασμα των δεκαετιών που ακολουθούν, πρώτα τον βοηθάει να «φτιάξει» τη ζωή του και στη συνέχεια της κάνει κατάληψη με έναν εντυπωσιακό και ολοκληρωτικό τρόπο. Λειτουργεί ουσιαστικά ως πάνσοφος και παντοδύναμος αρχηγός «αίρεσης» με επιστημονικό «προσωπείο» και έναν και μόνο ακόλουθο. Οι στόχοι του είναι να αποκόψει το θύμα από τους δικούς του ανθρώπους και να εκμεταλλευτεί την περιουσία του. Η ιστορία μιας τοξικής «φιλίας»-εκμετάλλευσης, τόσο ανελέητα ανθρώπινης που ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κατέληγε νομοτελειακά στις οθόνες μας, αφού πρώτα έγινε πολύ επιτυχημένο podcast. 

Εξαιρετική η επιλογή του Πολ Ραντ, ενός ηθοποιού τον οποίο δεν μπορείς παρά να συμπαθείς σε ό,τι και αν κάνει, σε έναν ρόλο που του επιτρέπει να μας δείξει πραγματικά μια άλλη, πιο σκοτεινή και απάνθρωπη πλευρά του. Εξίσου αποτελεσματικός είναι και ο Γουίλ Φέρελ, που επέλεξε το συγκεκριμένο πρότζεκτ για να συνεχίσει –ομολογουμένως επιτυχημένα– τη μεγάλη παράδοση των γνωστών κωμικών ηθοποιών που επιλέγουν δραματικούς ρόλους (όπως π.χ. οι Άνταμ Σάντλερ και Στιβ Καρέλ) για να μας επιδείξουν την υποκριτική γκάμα τους. Και –αν μου επιτρέπεται να μπω στο mood ψυχανάλυσης που ταιριάζει με το κλίμα– τον πόνο και την οργή που κρύβουν μέσα τους. Στο τέλος της ημέρας, το Ο ψυχίατρος της διπλανής πόρτας μπιντζάρεται εύκολα, όπως και όλες σχεδόν οι πρόσφατες σειρές του Apple TV+. Αν και η αλήθεια είναι ότι, από ένα σημείο και μετά, αισθάνεσαι πως θα το βοηθούσε σημαντικά ένα δεύτερο χέρι στο μοντάζ, προκειμένου να τριμαριστεί ό,τι περιττό και επαναλαμβανόμενο.

ΙΝFO
Δημιουργός: Τζόρτζια Πρίτσετ. 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 58%.
Η σειρά προβάλλεται από το Apple TV+. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT