Η Πτέρυγα: Μια παράσταση-ύμνος στη μητρότητα

Η Πτέρυγα: Μια παράσταση-ύμνος στη μητρότητα

Η παράσταση Η πτέρυγα της Έλενας Μαυρίδου, στο θέατρο Χώρος, είναι μια συρραφή από μαρτυρίες γυναικών που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία κύησης.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ηθοποιός Έλενα Μαυρίδου χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις μήνες μέχρι να φέρει στον κόσμο την κόρη της. Το προσωπικό της βίωμα στάθηκε η αφορμή για να μιλήσει για τη διαδρομή που κάνει ένα ζευγάρι μέχρι να γνωρίσει το παιδί του. Η θεατρική παράσταση Η πτέρυγα, που έγραψε και σκηνοθετεί, είναι μια συρραφή από μαρτυρίες γυναικών που νοσηλεύτηκαν σε αντίστοιχες πτέρυγες νοσοκομείων κύησης, από ιστορίες που συγκράτησαν μαίες, από μελλοντικούς πατεράδες που προσπαθούσαν να βάλουν σε λέξεις την αγωνία τους. «Σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό, σαν σε όνειρο, παρακολουθούμε τις κινήσεις και τους διαλόγους ενός ζευγαριού μέχρι να έρθει στη ζωή το μωρό τους. Στις χειρονομίες και στα λόγια τους κρύβονται οι αναμνήσεις όσων μας εμπιστεύθηκαν την εμπειρία τους», λέει στο «Κ». Η παράσταση, που κινείται μεταξύ σωματικού θεάτρου και περφόρμανς, μας δείχνει μια πτέρυγα νοσοκομείου όπως πραγματικά είναι: ένας κενός χώρος ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. «Ο χρόνος παγώνει στο νοσοκομείο, αυτό θα μπορούσε να αφορά μια νοσηλεία για οποιονδήποτε λόγο», υποστηρίζει η Έλενα. «Απλώς, εδώ η απόσταση που χωρίζει τη χαρά από τη λύπη είναι απελπιστικά μικρή. Η αίσθηση αποκλεισμού από τον έξω κόσμο είναι πιο έντονη. Είσαι στη μήτρα των πραγμάτων».

INFO
Έως την Κυριακή των Βαΐων, θέατρο Χώρος, Πραβίου 6-8, Βοτανικός, horostheatre.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT