Τα νεύρα μου, τα χάπια μου κι ένα Uber να φύγω

Τα νεύρα μου, τα χάπια μου κι ένα Uber να φύγω

Στο Super Pumped: The battle of Uber της Cosmote TV μπορείτε να δείτε την ιστορία της ανόδου και της πτώσης του ιδρυτή της δημοφιλούς εφαρμογής ταξί.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι δημιουργοί του Super Pumped να επιμένουν πως ο λόγος που έφτιαξαν τη σειρά ήταν για να μιλήσουν για την αλλαγή που επέρχεται σε μια αγορά λόγω της τεχνολογικής προόδου και για το τίμημά της, αλλά αυτό είναι πραγματικά το τελευταίο πράγμα που θα σε νοιάξει ή θα συνειδητοποιήσεις παρακολουθώντας το. 

Εκείνο που θα κερδίσει το ενδιαφέρον σου είναι η κραυγαλέα αντίθεση ανάμεσα στο αγγελικό πρόσωπο του Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και στην τοξική αρρενωπότητα του χαρακτήρα που υποδύεται, του δημιουργού δηλαδή και πρώην CEO της Uber, Τράβις Καλάνικ, ο οποίος εκδιώχθηκε με ένα τύπου «πραξικόπημα» από το διοικητικό συμβούλιο το 2017, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, κατηγοριών ότι αγνόησε αναφορές για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Άξιο προσοχής είναι επίσης το σούπερ ταλαντούχο καστ (βλέπε Ούμα Θέρμαν, Κάιλ Τσάντλερ, Ελίζαμπεθ Σου, Χανκ Αζάρια), παρότι είναι εν μέρει «διακοσμητικό», καθώς και οι ατακαριστοί γρήγοροι διάλογοι, οι στιλιστικές «μοντερνο-ταρζανιές» (video game-style γραφικά, «σπάσιμο» του τέταρτου τοίχου κ.λπ.) και μια πολύ χαρακτηριστική φωνή, αυτή του Κουέντιν Ταραντίνο, σε ρόλο αφηγητή. 

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του βραβευμένου δημοσιογράφου τεχνολογίας των New York Times, Μάικ Άιζακ, το Super Pumped καταλήγει να θυμίζει έντονα το tech ξαδελφάκι του Ο λύκος της Γουόλ Στριτ, αφού και τα δύο ασχολούνται με την ίδια bro culture – με όλη τη στιλιζαρισμένη επιφανειακότητα που αυτό συνεπάγεται. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι πρόκειται για μια σειρά που είναι τόσο εύκολο να καθίσεις να τη δεις όσο και το να χρησιμοποιείς την εφαρμογή πάνω στην οποία βασίζεται. Η οποία σειρά ωστόσο, όσο φρέσκια και να θέλει να πιστεύει ότι είναι, δεν έχει κάτι ιδιαίτερα καινούργιο να σου πει σε σχέση με μια ντουζίνα αντίστοιχες σειρές για high profile απατεώνες. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν σκοπεύουμε με χαρά να παρακολουθήσουμε τη 2η σεζόν που έρχεται, με θέμα το Facebook και τον ιδρυτή του.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Μπράιαν Κόπελμαν, Ντέιβιντ Λέβιεν.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 40%.
Η σειρά προβάλλεται από το Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT