Αν σας άρεσε το Downtown Abbey, το Patchinko θα γίνει η νέα σας εμμονή

Αν σας άρεσε το Downtown Abbey, το Patchinko θα γίνει η νέα σας εμμονή

Η τηλεοπτική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος της Μιν Τζιν Λι καθηλώνει τους Αμερικάνους τηλεθεατές και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα δράματα εποχής.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To να έχεις απύθμενα βαθιές τσέπες (και να μη σε τρομάζει το ρίσκο), όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Apple TV+, αποδεικνύεται ενίοτε ευλογία για τον τηλεθεατή. Γιατί μόνο στην περίπτωση αυτή μπαίνεις στη διαδικασία παραγωγής ενός επικού δράματος που καλύπτει σχεδόν 100 χρόνια (4 γενιές) ιστορίας μιας κορεατικής οικογένειας και το οποίο λαμβάνει χώρα σε  διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Κορέα, Ιαπωνία). Όχι, δηλαδή, και το πιο εύπεπτο και διαχειρίσιμο υλικό προκειμένου να ταυτιστεί με αυτό το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι επιεικώς συγκλονιστικό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην εμμονικά πιστή, επιπέδου Downton Abbey, αναπαράσταση κάθε εποχής που παρουσιάζει και στο γεγονός ότι κάθε καρέ μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Ούτε για το καστ που περιλαμβάνει εκείνον τον ιδανικό συνδυασμό καταξιωμένων ονομάτων (βλέπε σούπερ σταρ και οσκαρικών τροπαιοφόρων) και φρέσκων ταλαντούχων προσώπων.

Εκείνο που κάνει το Pachinko να ξεχωρίζει, που σε κάνει να το σκέφτεσαι μετά το τέλος κάθε επεισοδίου, είναι η ψυχή του. Ο διόλου μελοδραματικός τρόπος που διηγείται –με μελετημένα χρονικά άλματα μπρος και πίσω– την ιστορία μιας οικογένειας που ξεκινά σε ένα –υπό ιαπωνική κατοχή– ταπεινό κορεατικό ψαροχώρι στις αρχές του 20ού αιώνα (εκεί όπου γεννήθηκε η μετέπειτα μητριάρχης Σάντζα) και καταλήγει, στη δεκαετία του ’80, με τον τραπεζίτη αμερικανοτραφή εγγονό (εκείνον που αποτελεί τον οδηγό μας στο ταξίδι) να επιστρέφει στο Τόκιο, προκειμένου να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία.

Τι έχει μεσολαβήσει; Δεκαετίες ταπείνωσης, μιζέριας, μοναξιάς, σεξισμού και ρατσισμού (καθώς οι Ιάπωνες αντιμετώπιζαν τους Κορεάτες ως πολίτες β΄ κατηγορίας) απέναντι σε μια οικογένεια μεταναστών που ποτέ δεν ξέχασε ότι η οικογένεια παραμένει το πιο σημαντικό αγαθό. Εκείνο που κανείς δυνάστης δεν μπορεί να σου στερήσει. Ένας πόνος, αυτός του να έχεις αφήσει την πατρίδα σου πίσω, που διαπερνά κάθε σκηνή και κάθε βλέμμα. Κάτι που συμβαίνει με τόση, όμως, αξιοπρέπεια, που θα αναγκάσει ακόμα και τον πιο σκληρόπετσο να ταυτιστεί και να νιώσει πως στη θέση της Σάντζα θα μπορούσε να είναι εκείνος και η δική του οικογένεια.

Μια δυνατή, ανεξάρτητη και αλύγιστη γυναίκα, που δημιούργησε μια δυνατή οικογένεια, η οποία δικαίως βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς που βλέποντάς τη νιώθεις πραγματικά την ανάγκη να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

ΙΝFO
Δημιουργός: Σου Χιου
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 98%
Η σειρά προβάλλεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT