PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα

PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα

Η φιλανθρωπική έκθεση PTASHKA περιλαμβάνει 31 φωτογραφίες της προπολεμικής Ουκρανίας, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να μεταφερθεί το μήνυμα της ειρήνης.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θρύλος λέει ότι το αηδόνι ταξίδεψε κάποια άνοιξη στην Ουκρανία από την Ινδία και από τότε επιστρέφει κάθε χρόνο πετώντας σε όλη τη χώρα, για να σκορπίσει ευτυχία μέσα από το τραγούδι του. Αυτός ο θρύλος ενέπνευσε τη φιλανθρωπική έκθεση τέχνης PTASHKA (σημαίνει «πουλάκι» και αναφέρεται στο αηδόνι, που θεωρείται πια το εθνικό ζώο της Ουκρανίας) ή Το πουλί της ειρήνης. Η έκθεση περιλαμβάνει τριάντα μία φωτογραφίες της προπολεμικής Ουκρανίας, όσα και τα χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας, και φιλοξενείται στην γκαλερί Sheriff στο Παρίσι, ενώ τα έργα των ταλαντούχων καλλιτεχνών από την Ουκρανία και τον κόσμο πωλούνται και online, προς 120 ευρώ το ένα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα – εξασφάλιση στέγης, συγκέντρωση ειδών διατροφής, ρούχων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες και αγορά βασικών αγαθών για τον πληθυσμό. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν επιθυμούν να δώσουν μια απάντηση στις φρικαλεότητες του πολέμου και φιλοδοξούν να μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης και να βοηθήσουν να επιστρέψει η χαρά στην Ουκρανία έπειτα από αυτή τη θλιβερή περίοδο, σαν το αηδόνι που όλα αυτά τα χρόνια διέδιδε την ευτυχία σε όλη τη χώρα.

INFO
Μπορείτε να δείτε αλλά και να κατεβάσετε δωρεάν τα έργα από την ηλεκτρονική διεύθυνση ere.earth/ptashka, ώστε να τα μοιραστείτε με φίλους, διαδίδοντας έτσι το μήνυμα της ειρήνης αλλά και συμβάλλοντας στη συγκέντρωση χρημάτων.

PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα-1
PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα-2
PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα-3
PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα-4
PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα-5
PTASHKA: Βοήθησε την Ουκρανία, αγοράζοντας μια υπέροχη εικόνα-6
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT