Τι κρατάμε από το νέο άλμπουμ του Φοίβου Δεληβοριά

Τι κρατάμε από το νέο άλμπουμ του Φοίβου Δεληβοριά

Το νέο άλμπουμ του πολυτάλαντου τραγουδοποιού, με τίτλο ANIME, αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές μας και ανοίγει παράθυρα στην ταραγμένη επικαιρότητα.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 11 Απριλίου, ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσίασε το βιντεοκλίπ-προπομπό του νέου του άλμπουμ με τίτλο ANIME. Μία μέρα μετά, ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Ένα απλό δείγμα τού πόσο πολυπράγμων είναι τελευταία, αλλά και του γρήγορου τρόπου με τον οποίο λειτουργεί πλέον η κουζίνα του, απομακρύνοντας ενδεχομένως κάποιους παλιούς πελάτες που αισθάνονται ότι το μέρος έγινε υπερβολικά τουριστικό. Σαν καλός εστιάτορας, βέβαια, ο Δεληβοριάς ξέρει πως, αν το φαγητό παραμείνει νόστιμο, ο κόσμος θα συνεχίσει να έρχεται. Tο νέο του άλμπουμ έχει κάτι για όλους: ένταση, χιούμορ, απόψεις, λίγο μελό, αρκετές φωτεινές στιγμές.

Ακόμα και όταν το τραγούδι δεν σε καλύπτει πλήρως, ένας στίχος ή ένας ήχος σε παίρνει μαζί του. Σε πηγαίνει αλλού. Μελαγχολικό, ευαίσθητο, ζαλισμένο από τις πολλές πληροφορίες και τα γεγονότα, το ΑΝΙΜΕ θέλει να είναι έργο της εποχής του και πράγματι είναι, αλλά όχι χωρίς απώλειες.

Οι συνεχείς αναφορές, π.χ., στο θέμα της πατριαρχίας, βασικό θέμα τριών διαφορετικών τραγουδιών, το κάνουν να μοιάζει με αμερικανική ταινία που διεκδικεί οσκαρική υποψηφιότητα.

Από την άλλη, ένα από τα κομμάτια αυτής της θεματικής τυχαίνει να είναι το πιο απολαυστικό της νέας σοδειάς: Με τύμπανα εμπνευσμένα από το Time of the season των Zombies και μελωδία που όλο κάτι μας θυμίζει και δεν ξέρουμε τι, ο Λωτοφάγος καταλήγει σε κάτι στέρεο, groovy και νόμιμα αρρενωπό, που μόνο ο Δεληβοριάς θα μπορούσε να γράψει. Είναι ένα τραγούδι το οποίο λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, ανεβάζοντάς τον πιο ψηλά από οποιαδήποτε ταράτσα ή μάλλον προσγειώνοντάς τον στο δωμάτιο όπου ανήκει.

Τι κρατάμε από το νέο άλμπουμ του Φοίβου Δεληβοριά-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
BOY HARSHER – THE RUNNER (OST)
Μουσική για μπαρ λίγο πριν γεμίσει. Οι Boy Harsher έρχονται από τη Μασαχουσέτη με minimal synth ήχους που φτιάχνουν ατμόσφαιρα, χωρίς να μας παιδεύουν. Εν αναμονή των συναυλιών τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (15 και 17/5 αντίστοιχα), ακούμε το σάουντρακ της ταινίας The Runner, που γύρισαν οι ίδιοι εν μέσω καραντίνας. Ξεχωρίζει το κομμάτι Machina. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT