Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων

Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων

Το πάθος του fashion editor Μιχάλη Πάντου για το interior design αποκαλύπτεται στο διαμέρισμά του στην περιοχή του Χίλτον. Ετερόκλητα αντικείμενα, έπιπλα και έργα τέχνης συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο με έμπνευση, άποψη και στιλ.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων-1
Στην είσοδο του σπιτιού, μπροστά από τη μαρμάρινη σκάλα, κεραμικό της Ελένης Βερναδάκη από την γκαλερί Μαρτίνου, η lounge chair των Charles and Ray Eames.

Το σπίτι μου είναι To comfort zone μου. home style Προκύπτει από αντικείμενα που βάζω στο σπίτι μου απλώς γιατί μου αρέσουν και κουμπώνουν μεταξύ τους. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω κάπως. το σημείο όπου χαλαρώνω Ο καναπές μου. το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Η τραπεζαρία. Εδώ εργάζομαι, εδώ κάνω meetings, εδώ υποδέχομαι φίλους. Δεν είναι απλώς ένας χώρος για φαγητό, είναι πολλαπλών χρήσεων. Γι’ αυτό και έχει τόσο μεγάλο τραπέζι. στο σπίτι μου με κουράζει Το ότι παραμένει το ίδιο όσο κι αν προσπαθώ να το αλλάζω. το πρώτο πράγμα που κάνω όταν μπαίνω σπίτι Βγάζω από πάνω μου ό,τι με πιέζει. μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Την υστερική τάξη. έπιπλο που με χαρακτηρίζει Κανένα και όλα. Έχω επιλέξει το καθετί επειδή μου άρεσε. Δεν έχω πάρει ποτέ γνώμη διακοσμητή. συλλογή Κεραμικά-αντίγραφα από διάφορες χρονικές περιόδους, αντικείμενα τέχνης (μέχρι εκεί που μπορώ), φωτογραφίες γνωστών φωτογράφων, ως επί το πλείστον μόδας, βιβλία − είμαι βιβλιοφάγος. δώρο Νιώθω ευχάριστα όταν λαμβάνω δώρα, αλλά ταυτόχρονα μου προκαλεί και μια γλυκιά αμηχανία. Είναι μια κίνηση που με κάνει να αισθάνομαι υποχρεωμένος απέναντι στον άλλον. Μου αρέσει περισσότερο να κάνω ο ίδιος δώρα. στιλ στον χώρο μου δίνει Στ’ αλήθεια δεν ξέρω, δεν μπορώ να το πω εγώ. Νομίζω όμως ότι αυτή η πολυσυλλεκτικότητα των αντικειμένων που δεν ταιριάζουν ξεκάθαρα και αυτονόητα μεταξύ τους έχει ενδιαφέρον. 

Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων-2
Στην τραπεζαρία, το τραπέζι είναι του Piero Lissoni και οι καρέκλες είναι Casala. 

Mετάνιωσα που πήρα Ενεργειακό τζάκι, γιατί δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Βαριέμαι τη διαδικασία του. για να χαλαρώσω Χαμηλώνω τον φωτισμό. μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι Δεν είμαι πολύ της ρομαντικής βραδιάς. καθημερινή ρουτίνα Η διαδικασία περιποίησής μου. Ένα ωραίο μπάνιο, προϊόντα ομορφιάς που μου αρέσει να μυρίζω πάνω μου. μια τυπική Κυριακή Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Τον προσωπικό μου χώρο και χρόνο. είδα πρόσφατα και μου άρεσε Μια vintage κονσόλα του σχεδιαστή Paul Evans. στιλιστικό εύρημα Είμαι σε συνεχή αναζήτηση λόγω της δουλειάς μου. Πρόσφατα ανακάλυψα τα custom window panels. έμπνευση Μπορεί να έρθει από οτιδήποτε και οπουδήποτε. ταινία Προτιμώ αυτές που έχουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον, π.χ. στα κοστούμια, στα σκηνικά, στα φώτα. είμαι περήφανος για Την οικογένειά μου. brand Aesop. style icon Marisa Berenson, Babe Paley, Marella Agnelli, Leonore Annenberg, o Ιόλας. φωτογράφος Αν πω έναν, θα πω τον Richard Αvedon. το καλοκαίρι θα πάω Δωδεκάνησα και Ιόνιο. αγαπημένος προορισμός Αυτός που δεν έχω πάει ακόμη. εστιατόριο Το Vezené στην Αθήνα, το Grand Véfour στο Παρίσι, το Υπερωκεάνιο στον Πειραιά, το Noma στην Κοπεγχάγη, όπου δεν έχω καταφέρει να πάω γιατί δεν βρίσκω τραπέζι. Γειτονιά Μου αρέσουν πολύ οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. ανάμνηση Η πρώτη μνήμη που έχω στη ζωή μου, ένα παράθυρο που με σήκωσαν και κοίταξα έξω, στο σπίτι όπου γεννήθηκα.

Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων-3
Ο ίδιος στο υπνοδωμάτιό του, στον τοίχο έργο του Κώστα Αυγούλη και δίπλα του καρέκλα Cherner Chair. Ο Μιχάλης Πάντος φοράει Τ-shirt UC X MAG από δική του συνεργασία (η σειρά διατίθεται: insta: @magneto_scarves & magnetoscarves.com)

Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων-4
Μαύρο γλυπτό του Δημήτρη Μπάμπουλη, δίπλα φωτιστικό του Tom Dixon, δερμάτινη Colombo Chair του Joe Colombo, στον τοίχο ακουαρέλα του James Reilly.

Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων-5
Στο σαλόνι, έργο του Richard Woods.

Mιχάλης Πάντος: Το ρετιρέ των αταίριαστων πραγμάτων-6
Τραπέζι με βιβλία στο σαλόνι και δίπλα δερμάτινο καπιτονέ ανάκλιντρο του Μies van der Rohe. 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT