10 φρέσκα ελληνικά τραγούδια κυκλοφορούν ανάμεσά μας σε κασέτα!

10 φρέσκα ελληνικά τραγούδια κυκλοφορούν ανάμεσά μας σε κασέτα!

Η συλλογή Trippy Summer Vibe Vol. 2 κλείνει σε μία κασέτα 10 φρέσκα ελληνικά τραγούδια (ναι, μπορείς να τα ακούσεις και ψηφιακά!)

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την επίσκεψη στο πατρικό τον ερχόμενο Αύγουστο, θα κοιτάξω να δω αν ζει ακόμα το παλιό μας κασετόφωνο. Είναι ο μόνος τρόπος να ακούσω σε φυσικό φορμά τη νέα συλλογή της Veego Records, δέκα φρέσκα ελληνικά τραγούδια που προϊδεάζουν για τις μελλοντικές κυκλοφορίες της εταιρείας. Χίπστερ εξυπνάδα, νοσταλγικό φετίχ ή τίποτε από τα παραπάνω, η κασέτα ήχου σημειώνει μικρή αλλά σταθερή άνοδο πωλήσεων ετησίως, αγνοώντας τα σηκωμένα φρύδια. Στο τέλος της ημέρας, ο καθένας το ζει όπως θέλει και εξάλλου υπάρχει πάντα η δυνατότητα να βρεις αυτό που ψάχνεις ψηφιακά. Για την ώρα, ακούω τη συλλογή που λέγαμε μέσα από το site της Veego. Πρώτο κομμάτι, τα Πυροτεχνήματα του Turboflow 3000. Δυνατή, αρρενωπή ποπ, από αυτήν που μου λείπει κατά καιρούς μέσα στον δίκαιο αγώνα για τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+. Αμέσως μετά, το Ταξιδεύω στα αστέρια του Pan Pan με μεταφέρει σε έναν κόσμο με ροζ/μοβ χρώματα, παλιά βιντεογκέιμ και ντισκομπάλες. Ωραία είναι κι εδώ. Αν υπάρχει κάτι που συνδέει τα κομμάτια, ή έστω κάποια από αυτά, νομίζω είναι η απενοχοποίηση της ελαφρότητας. Μια ανεμελιά που κάποτε συγχωρούνταν μόνο στα σουξέ μαζικής διασκέδασης, ενώ τα τελευταία χρόνια περνάει και στους «εναλλακτικούς». Δες τα ψευδώνυμα των καλλιτεχνών: Ntentenis, Φίλος φίλου, Pan Pan, Κukuraxa… Kανείς δεν φαίνεται να παίρνει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του εδώ – στοιχείο θετικό και απελευθερωτικό. Τώρα, αν κάπου στα μισά της συλλογής βαρεθείς, μη λυγίσεις. Προς το τέλος έρχονται δύο απολαυστικά κομμάτια από τους Mob και την Bipolia, καθώς και το Summertime in Prague του Παναγιώτη Καλατζόπουλου με τη φωνή της Έλλης Πασπαλά, όπως ακούστηκε στα Φτηνά τσιγάρα! 

10 φρέσκα ελληνικά τραγούδια κυκλοφορούν ανάμεσά μας σε κασέτα!-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT