Goddesses! Goddesses! Goddesses!: Τρεις καλλιτέχνιδες εμπνέονται από το μητριαρχικό παρελθόν της Κρήτης

Goddesses! Goddesses! Goddesses!: Τρεις καλλιτέχνιδες εμπνέονται από το μητριαρχικό παρελθόν της Κρήτης

Η RedD Gallery στα Χανιά της Κρήτης διοργανώνει την έκθεση Goddesses! Goddesses! Goddesses! υπενθυμίζοντας μέσα από τις συνθέσεις τριών σύγχρονων καλλιτεχνών ιδέες από το μητριαρχικό παρελθόν του νησιού.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάθος, δύναμη, σοφία, θηλυκότητα, τόλμη, ευρηματικότητα. Όλα τα χαρακτηριστικά που στην αρχαιότητα αποδίδονταν στις ελκυστικές θεότητες ελάχιστα συνδέονται με τις θνητές γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας. Αντίθετα, μπορεί να πει κανείς ότι οι ποιότητες εκείνες αντανακλούν πιο πιστά τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία. Η RedD Gallery στα Χανιά διοργανώνει την έκθεση Goddesses! Goddesses! Goddesses! υπενθυμίζοντας μέσα από τις συνθέσεις τριών σύγχρονων καλλιτεχνών ιδέες από το μητριαρχικό παρελθόν του νησιού. Οι φιγούρες σε στάσεις γιόγκα της Στεφανίας Ψαρρός μεταφέρουν την ενέργεια και το πνεύμα των γυναικών της Κρήτης, ενώ οι καρτ ποστάλ με κεντημένα μηνύματα της καλλιτέχνιδας μοιάζουν με αρχαιοελληνικές επιγραφές. Η Μαρκαρίτ Βιμπώ εμπνέεται από τις νύμφες και αφυπνίζει τη σύγχρονη γυναίκα από τις μυθολογικές αφηγήσεις. Οι αιθέριες υπάρξεις της κυριεύουν τον θεατή με τη σιωπή τους, καθώς όλες παρουσιάζονται τη στιγμή της μεταμόρφωσής τους, που πραγματοποιείται για να σωθούν από τον άνδρα που τις καταδίωκε. Τέλος, στις αυτοπροσωπογραφίες της Νίνας Κουκλάκη βλέπουμε την καλλιτέχνιδα άλλοτε σαν θεά Άρτεμη κι άλλοτε σαν νύμφη να υμνεί την ανεμελιά, τη θηλυκότητα, το ωραίο.

INFO
Η έκθεση φιλοξενείται μέχρι 10/09 στη RedD Gallery, Δασκαλογιάννη 14Α, Χανιά, Τ/6989-652112

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT