Η Athens Kallithea FC έχει μια αποστολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η Athens Kallithea FC έχει μια αποστολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με αφορμή τη νέα εμφάνιση που έστρεψε τα βλέμματα στην ομάδα της Καλλιθέας, ο Θεόδωρος Φιλιππάκος, ο άνθρωπος πίσω από την μεταμόρφωση της Βενέτσια και της Athens Kallithea FC, μιλάει στο «Κ» για τους στόχους του νέου ποδοσφαιρικού πρότζεκτ.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποδοσφαιρική φανέλα. Δεν έχει σημασία αν είσαι παίκτης, ένθερμος ή απλός φίλαθλος. Φορώντας την, ήδη ανήκεις κάπου. Φορώντας την, κουβαλάς στο στήθος σου το σύμβολο μιας ομάδας, μιας οικογένειας με πολλά μέλη, μιας ολόκληρης περιοχής. Έχουν βάρος στο γήπεδο οι φανέλες. Στην περίπτωση της Athens Kallithea FC μπορούμε να προσθέσουμε με σιγουριά και την κομψότητα που την χαρακτηρίζει, αποτελώντας την πιο κομψή εμφάνιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο).

Από την Παρασκευή στο ελληνικό Instagram τις ανανεωμένες φανέλες που θα φορέσουν οι παίκτες στα παιχνίδια της Super League 2 και του Κυπέλλου Ελλάδας. Μινιμαλιστικός σχεδιασμός, φρέσκια έκφραση της κλασικής ελληνικής αισθητικής αναδεικνύονται μέσα από τον φακό του Χρήστου Κοντού που φωτογράφισε την Alice Sofia στην Στοά Πειραιώς, στην Αιόλου και στις οδούς γύρω από την έδρα της ομάδας, το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, γνωστό στους ποδοσφαιρόφιλους και ως «Ελ Πάσο».

Μπλε χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες και ένα λευκό πέτο για τα εντός έδρας ματς, ενώ για τα εκτός έδρας επιλέχτηκε το λευκό, το οποίο σπάει στη μέση με δύο αυστηρά μπλε ρίγες που τις χωρίζει μια χρυσή γραμμή.

Η Athens Kallithea FC έχει μια αποστολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο-1

Ίσως είναι η πρώτη φορά το κόνσεπτ της οπτικής ταυτότητας αποτυπώνεται τόσο έντονα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που φάνηκε και από την προβολή που έλαβε η Καλλιθέα από τα διεθνή μέσα. Αυτό είναι μόνο η αρχή για τον σύλλογο της Καλλιθέας που μεταμορφώθηκε και μετονομάστηκε σε Athens Kallithea FC, χάρη στις ενέργειες του Ελληνοαμερικανού καλλιτεχνικού διευθυντή Θεόδωρου Φιλιππάκου, o οποίος βρίσκεται πίσω από την ανέλκυση και επιτυχημένη πορεία της ιταλικής Βενέτσια. «Πρόκειται για ένα νέο πρότζεκτ με διαφορετική προσέγγιση. Θα ήταν επιβαρυντικό για εμάς να προσαρμοστούμε στις αντιλήψεις που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η οπτική επικοινωνία έχει τη δύναμη όχι μόνο να απαιτεί την προσοχή, αλλά και να αναστέλλει τις προκαταλήψεις και να ανοίγει το μυαλό, προκειμένου να μπορέσουμε εμείς να αφηγηθούμε τη δική μας ιστορία», λέει στο «Κ» ο Θεόδωρος Φιλιππάκος.

Το βαυαρικό design studio Bureau Porsche ανέλαβε την δημιουργία της νέας οπτικής ταυτότητας του συλλόγου, με τα βλέμματα να συγκεντρώνονται στο χρυσό έμβλημα που συνενώνει τα αρχικά«ΑΚ («Athens – Kallithea»), στα πέντε αστέρια που αντιπροσωπεύουν την ενοποίηση των πέντε τοπικών συλλόγων που δημιούργησαν την Καλλιθέα το 1966, και στην μοντέρνα αναπαράσταση του Θησέα, όπως αυτός εμφανίζεται στο έμβλημα της ομάδας.

Η Athens Kallithea FC έχει μια αποστολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο-2

Τα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας της Athens Kallithea FC στο φυσικό της μέρος έγιναν σήμερα στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κομψότητά της εμφάνισης είναι αδιαμφισβήτητη. Μπορεί να αποδειχθεί και γούρικη; «(σ.σ: η εμφάνιση) Δεν θα βοηθήσει με τον στόχο μας σε αγωνιστικό επίπεδο, που είναι ο προβιβασμός μας στην Ά Εθνική και αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε τώρα», αναφέρει ο κ. Φιλιππάκος. «Αλλά έχουμε μία άλλη αποστολή εκτός γηπέδου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τόσο μεγάλες προοπτικές, όμως χρειάζεται μια υποδειγματική μεταστροφή κι εμείς θέλουμε να συνεισφέρουμε σε αυτό. Η μικρή παρουσίασή μας την Παρασκευή ήταν μία καλή αρχή, καθώς συνέβη κάτι ανεπανάληπτο, τόσο σε σχέση με την προβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνή μέσα, όσο και σε σχέση με την ποικιλομορφία του κοινού που ανταποκρίθηκε εντός Ελλάδας, από τους ποδοσφαιρικούς φιλάθλους μέχρι τους ανθρώπους με ελάχιστη ή μηδαμινή σχέση με το άθλημα. Είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν δουλέψουμε όλοι μαζί ως συνεργάτες και βαδίσουμε προς τη σύγχρονη εποχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT