The Old Man: Ο Τζεφ Μπρίτζες κοιτάει κατάματα το παρελθόν του

The Old Man: Ο Τζεφ Μπρίτζες κοιτάει κατάματα το παρελθόν του

Στο The Old Man, ένας απολαυστικός Τζεφ Μπρίτζες επιδίδεται σε ένα συναρπαστικό κυνήγι γάτας-ποντικιού.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O επτάκις υποψήφιος για Όσκαρ Τζεφ Μπρίτζες (κέρδισε, παραδόξως, μόλις μία φορά, για το Crazy Heart το 2009) αποτελεί εκείνο το σπάνιο είδος ηθοποιού που θα τον παρακολουθούσες εύκολα για ένα δίωρο απλώς και μόνο να βάφει έναν μαντρότοιχο. Στο The Old Man ακολουθεί τα ίχνη ηλικιωμένων action stars, όπως π.χ. ο Λίαμ Νίσον ή ο −The Equalizer− Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τόμας Πέρι, η σειρά επικεντρώνεται στον Νταν Τσέις, συνταξιούχο της CIA, ο οποίος επί τρεις δεκαετίες καταφέρνει να κρύβεται στις σκιές, μέχρι που ένας δολοφόνος τον αναγκάζει να βγει πάλι στο προσκήνιο και να κοιτάξει κατάματα το παρελθόν του. Άξιοι συμπαραστάτες του είναι η Άλια Σόουκατ (Search Party) −που κλέβει την παράσταση− και ο πάντα εκφοβιστικός Τζον Λίθγκοου (στα 76 του πλέον) ως ο άσπονδος φίλος/εχθρός του από το FBI, από την εποχή του πολέμου Σοβιετικής Ένωσης-Αφγανιστάν. Σε αυτή την περιοχή και την εποχή επιστρέφουμε ενίοτε, για να παρακολουθήσουμε πώς, ως νεαρός πράκτορας, ο πρωταγωνιστής μας δημιούργησε τον μύθο που τον περιβάλλει.

Εννοείται πως το συγκεκριμένο στόρι ποντικιού-γάτας και κυνηγητού ανά τη χώρα δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Αλλά το στόρι είναι το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία. Όλα τα λεφτά εδώ είναι η απόλαυση του να παρακολουθείς τον Τζεφ Μπρίτζες, χιλιοταλαιπωρημένο το τελευταίο διάστημα λόγω του διπλού χτυπήματος στην υγεία του (Covid-19 και καρκίνος), να ευχαριστιέται κάθε στιγμή. Και, μαζί του, και εμείς. Ειδική μνεία στους απρόσμενους σταρ της σειράς, τα δύο ροτβάιλερ του πρωταγωνιστή, που έχουν δικαίως αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό.

ΙΝFO
Δημιουργός: Τζόναθαν Ε. Στέινμπεργκ, Ρόμπερτ Λεβίν
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 96%
Προβάλλεται από την Disney+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT