Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα: Πιο αναπάντεχο και πιο queer από την ταινία

Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα: Πιο αναπάντεχο και πιο queer από την ταινία

Μετά την ταινία του 1994 και το δίδυμο Πιτ-Κρουζ, η τηλεοπτική μεταφορά του Interview with the Vampire αξίζει τον κόπο τους και τον χρόνο μας.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χρυσή εποχή της τηλεόρασης που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν είναι μόνο οι βρικόλακες που ζουν για πάντα, αλλά και κάθε αναγνωρίσιμο brand του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού γαλαξία. Γιατί προφανώς και στοιχίζει πολύ λιγότερο να μαρκετάρεις κάτι ήδη γνωστό, παρά να επενδύσεις σε μια ορίτζιναλ ιδέα. Συνήθως όλες αυτές οι «νοσταλγικές» μεταφορές (prequels, sequels, spin-offs) καταλήγουν να τρώνε άσχημα τα μούτρα τους. Και, στην περίπτωση της μικρής οθόνης, να κόβονται πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν.

Κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχεί το Συνέντευξη με έναν βρικόλακα της Αν Ρις, αυτό που είδαμε το 1994 στους κινηματογράφους με τους Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ, η δεύτερη σεζόν του οποίου πήρε το πράσινο φως πριν καν προβληθεί η πρώτη. Όλα αυτά στο πλαίσιο της εξαγοράς των δικαιωμάτων δεκάδων τίτλων της συγγραφέως από το τηλεοπτικό δίκτυο AMC, δημιουργώντας το δικό του μίνι σύμπαν γκόθικ τρόμου και μαγείας. Βασική προϋπόθεση για να πετύχει αυτό το γκράντε σχέδιο είναι να μας πείσουν οι αγαπημένοι μας βρικόλακες –τους οποίους εδώ υποδύονται ο (γνωστός ως Grey Worm από το Game of Thrones) Τζέικομπ Άντερσον και ο Σαμ Ράιντ του Lamb of Gods– ότι αξίζει να ακούσουμε την ιστορία τους ξανά. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό. Το βασικό concept είναι το ίδιο, με τον νεότερο βρικόλακα να φωνάζει τον δύσπιστο και φουλ ειρωνικό βετεράνο ερευνητή δημοσιογράφο (τον έξοχο Έρικ Μπογκοσιάν) –αυτή τη φορά στη σουίτα του στο Ντουμπάι– προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συνέντευξη που είχαν ξεκινήσει κάποιες δεκαετίες πριν. Όλα αυτά εκτυλίσσονται στο τώρα, εντός πανδημίας (ή, όπως την αποκαλούν οι βρικόλακες, «ευκαιρία για τη μεγάλη μεταστροφή»), και με στάση για γκουρμέ δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο βαριεστημένος γκέι βίγκαν βρικόλακας (υπό την έννοια ότι δεν σκοτώνει πια ανθρώπους) «τσιμπολογάει» μια ζωντανή αλεπού. Με κάποια αναγκαία φλάσμπακ στη Νέα Ορλεάνη των ’10s, οπότε και ο συγκεκριμένος αποφάσισε ότι η αιώνια ζωή, παρέα με τον εκκεντρικό σύντροφο-δημιουργό του, του ταιριάζει πολύ. 

Τίποτε από τα παραπάνω δεν αποτυπώνεται με αναμενόμενο τρόπο, υπερβολική βία ή με αισθητική Twilight. Και αυτό αποτελεί το πραγματικό επίτευγμα του καστ και της ταλαντούχας ομάδας δημιουργών (Friday Night Lights, Better Call Saul): το ότι σε κάνουν να νιώθεις ότι και υπάρχουν βρικόλακες εκεί έξω, και πεθαίνεις να μάθεις τα σχέδια που έχουν για όλους εμάς.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Τζόναθαν Ε. Στέινμπεργκ, Ρόμπερτ Λεβίν.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 97%.
Η σειρά στριμάρεται από την Cosmote. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT