Πόσο κοστίζει ένα GPS για τετράποδα;

Συμβουλές και ιστορίες που θα σας αφυπνίσουν, για να μην χάσετε ποτέ τον αγαπημένο σας φίλο.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές εβδομάδες, ένας αγαπημένος φίλος έχασε τον γάτο του. Δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε γάτος. Ήταν ένας γάτος σαν κι εκείνον που με είχε «υιοθετήσει» χρόνια πριν, όταν έμενα στα Μελίσσια μαζί με τον κ. Τσούι. Που μας περίμενε κάθε πρωί έξω από την αυλόπορτα, ακολουθούσε στη βόλτα παίζοντας ανάμεσα στα πόδια του σκύλου μου, έπαιρνε το πρωινό του και μας χαιρετούσε για να ασχοληθεί με τις περιπέτειές του. Κάθε πρωί. Επί χρόνια. Ο γάτος του φίλου μου ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερος. Ζούσε μέσα – έξω από το κατάστημά του, έμπαινε με άνεση στο αυτοκίνητο, ταξίδευε χαλαρά χωρίς κλουβί μεταφοράς και έκανε ελεύθερο κάμπινγκ αναλαμβάνοντας, οικειοθελώς και ενστικτωδώς, χρέη φύλακα της κατασκήνωσης. Δεν απομακρυνόταν ποτέ, δεν έλειπε ποτέ πάνω από μερικές ώρες, ήξερε τη γειτονιά, τους απειλητικούς ήχους από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, οι περίοικοι τον αγαπούσαν και τον φίλευαν, ήταν η αδιαφιλονίκητη τετράποδη μασκότ της συνοικίας.

Κι όμως! Αυτός ο γάτος, ο έμπειρος, ο ψημένος στο αστικό περιβάλλον, ο καραμπουζουκλής και ντερμπεντέρης άντρας, βγήκε μια μέρα σαν όλες 
τις άλλες από το μαγαζί και δεν επέστρεψε ποτέ.

Ακόμα. Δεν επέστρεψε «ακόμα», λέω στον απαρηγόρητο φίλο μου, γιατί πραγματικά πιστεύω (και γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις) ότι μπορεί να επιστρέψει, απισχνασμένος και ταλαιπωρημένος μετά από δύο και τρεις μήνες. Ίσως και παραπάνω. Για την ώρα όμως είναι αγνοούμενος. Και θα μπορούσε να μην ήταν. Και να πώς.

Στην αγορά κυκλοφορεί πληθώρα συσκευών, για όλα τα βαλάντια, που λέγονται GPS trackers. Αυτές οι συσκευές (κάποιες λειτουργούν με κάρτα SIM, όπως τα κινητά τηλέφωνα, κάποιες άλλες έχουν απευθείας σύνδεση με τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους) είναι προσαρμοσμένες στο κολάρο του σκύλου ή της γάτας σας και παρέχουν έναν σκασμό πληροφορίες σχετικά με τη θέση και την κατάσταση του ζώου. Σε πραγματικό χρόνο. Είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Με ακρίβεια εντοπισμού που συχνά δεν ξεπερνά τα δύο τρία μέτρα.

Είναι ακριβείς; Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Η εισαγωγή της κινεζικής τεχνολογίας στην αγορά των ηλεκτρονικών και η ωρίμανσή της, χρόνια τώρα, έχει συμπιέσει τις τιμές όλων των κατασκευαστών που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Η εκτίμησή μου είναι ότι με 150 ευρώ ή και λιγότερα θα βρείτε εύκολα ένα tracker αξιώσεων.

Ο φίλος μου το σκεφτόταν καιρό να πάρει ένα. Και με ρωτούσε για τα μοντέλα και τις δυνατότητές τους. Και του απαντούσα. Και το σκεφτόταν. Και το ανέβαλλε. Και το ξανασκεφτόταν. Και άργησε. Αν το είχε πάρει στα σοβαρά, αν δεν εμπιστευόταν τόσο πολύ τα ένστικτα του ζώου του (μέγα σφάλμα που έχουμε πληρώσει όλοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο), οι πιθανότητες είναι ότι θα έβρισκε τον γάτο του. Νεκρό ή ζωντανό. Αλλά θα τον έβρισκε. Και αυτή η διαρκής αγωνία, αυτή η φρίκη της αβεβαιότητας, αυτό το βαθύ ψυχικό άλγος θα τελείωνε κάπου.

Αλλά άργησε. Σας εκλιπαρώ, μην κάνετε το ίδιο λάθος. Πάρτε ένα tracker, σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT