Έξι πορτρέτα του Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη στην έκθεση του Smithsonian Institution

Έξι πορτρέτα του Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη στην έκθεση του Smithsonian Institution

Η φωτογραφική έκθεση "Faces of Our Planet" στο Εθνικό Μουσείο Aεροναυπηγικής και Διαστήματος του Smithsonian Institution έχει ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τον φωτογράφο Αλέξανδρο Λαμπροβασίλη.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανίδα επιμελήτρια Carolyn Russo ζήτησε από εννέα διεθνώς καταξιωμένους φωτογράφους να στήσουν τις κάμερές τους σε αγροτικά τοπία, στούντιο, εμπορικούς δρόμους, παραλίες και δομές φιλοξενίας προσφύγων και να υποδείξουν τα πρόσωπα εκείνα που θα μπορούσαν να εκφράσουν τις πολλές και ποικίλες πτυχές της ζωής σε έναν κόσμο που μοιάζει να γίνεται ολοένα και πιο ίδιος σε κάθε γωνιά του. Η φωτογραφική έκθεση Faces of Our Planet στο Εθνικό Μουσείο Aεροναυπηγικής και Διαστήματος του Smithsonian Institution έχει ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τον φωτογράφο Αλέξανδρο Λαμπροβασίλη. Ο Έλληνας δημιουργός, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης, Λήμνου και Αθήνας, συμμετέχει με έξι πορτρέτα που απεικονίζουν πτυχές της σύγχρονης Ελλάδας. «Η επιλογή των προσώπων που φωτογράφισα ακολουθούσε ουσιαστικά τη βασική οδηγία που είχαμε από το μουσείο για πολυσυλλεκτικότητα και διαφορετικότητα σε ό,τι αφορά κυρίως τις ηλικίες, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την εθνικότητα», λέει ο φωτογράφος στο Κ. «Φωτογράφισα ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμουν με διαφορετικούς βαθμούς οικειότητας, πρόσωπα γνώριμα αλλά και άγνωστα μέχρι τότε. Με συγκλόνισαν οι ιστορίες τους. Στο επόμενο διάστημα σκοπεύω να μοιραστώ κάποιες από αυτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT