Doors of Athens: Οι πόρτες της Αθήνας στο instagram

Doors of Athens: Οι πόρτες της Αθήνας στο instagram

Ο λογαριασμός του Γερμανού φωτογράφου Alexander Jaschik στο Instagram θυμίζει στους ακολούθους του ότι ζούμε σε μια όμορφη πόλη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουμε περάσει δίπλα τους πολλές φορές, αλλά δεν τους δίνουμε σημασία. Ίσως δεν τις παρατηρούμε καν. Κάποιες απλές, κάποιες πιο επιβλητικές, άλλες έχουν γεωμετρικούς σχηματισμούς, άλλες περίτεχνα σχέδια. Κάποιες με παιχνιδιάρικα χρώματα, άλλες πιο σοβαρές. Αυτές οι ιδιαίτερες παλιές πόρτες της Αθήνας εξυμνούνται μέσα από τον ινσταγκραμικό λογαριασμό του Γερμανού φωτογράφου Alexander Jaschik, @doorsofathens. Στον λογαριασμό αυτόν θα βρείτε αποκλειστικά φωτογραφίες από πόρτες παλαιών κτιρίων της πόλης, όπως και κοντινά πλάνα από τις λεπτομέρειές τους. «Οι παλιές χειροποίητες πόρτες της Αθήνας αποτελούν ένα είδος ύπο εξαφάνιση», λέει ο δημιουργός στο «Κ». «Οι περισσότερες έχουν εξαφανιστεί από το κέντρο. Αυτές που φωτογραφίζω τις βρίσκω κυρίως σε περιοχές όπως η Ακαδημία Πλάτωνος, το Μοσχάτο, ο Κολωνός και τα Πετράλωνα». Τα σχόλια που έχει λάβει από τους ακολούθους του –οι οποίοι φτάνουν τους σχεδόν 20.000– είναι ότι μέσα από αυτόν τον λογαριασμό αντιλαμβάνονται ότι η Αθήνα είναι μια όμορφη και ιδιαίτερη πόλη. Αυτό που ο ίδιος επιδιώκει, λέει, είναι «να δημιουργήσω ένα φωτογραφικό αρχείο, ώστε να υπάρχει η απόδειξη ότι αυτές οι πόρτες υπήρξαν πραγματικά. Δεν πρέπει να χαθούν από τη μνήμη μας». 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις παλιές χειροποίητες αθηναϊκές θύρες στο @doorsofathens.

Doors of Athens: Οι πόρτες της Αθήνας στο instagram-1

Doors of Athens: Οι πόρτες της Αθήνας στο instagram-2

Doors of Athens: Οι πόρτες της Αθήνας στο instagram-3

Doors of Athens: Οι πόρτες της Αθήνας στο instagram-4

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT