Candy: Η Τζέσικα Μπίελ είναι ένα υπόδειγμα νοικοκυράς ή δολοφόνου;

Candy: Η Τζέσικα Μπίελ είναι ένα υπόδειγμα νοικοκυράς ή δολοφόνου;

Στη νέα σειρά του Disney+, βλέπουμε την μεταμόρφωση της Τζέσικα Μπίελ από καταπιεσμένη, αμαρτωλή σύζυγο σε δολοφόνο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να είσαι, όπως η Τζέσικα και η ηρωίδα που υποδύεται στο Candy – Φόνος στο Τέξας του Disney+, σε καλή φυσική κατάσταση προκειμένου να αντέξεις να ρίξεις 41 διαδοχικές τσεκουριές. Ακόμη και αν αυτό συμβαίνει, όπως λες, προκειμένου να υπερασπιστείς τη ζωή σου απέναντι στην αφρατούλα γειτόνισσα (η υπέροχη Μέλανι Λίνσκι, που συνεχίζει εδώ το καλό σερί της μετά τo Yellowjackets), που έμαθε ότι έχεις παράνομη σχέση με τον άνδρα της. Και όχι, το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχεις υπάρξει υποδειγματική μητέρα και νοικοκυρά, από εκείνο το είδος που σε βλέπουν οι άλλες στην εκκλησία και σε χαίρονται, δεν λειτουργεί ως ελαφρυντικό.

To βασισμένο σε αληθινά περιστατικά Candy είναι μια εμβληματική ιστορία γυναικείας οργής και καταπίεσης με φόντο το Τέξας της δεκαετίας του 1980, που έχει ήδη γίνει ντοκιμαντέρ και την οποία προσεχώς θα δούμε και από το HBO Max (Love and Death) με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Όλσεν. Με άλλα λόγια, δεν γίνεται να το αποφύγεις.

Αλλά για ποιον λόγο να το αποφύγεις; To καστ είναι καλοσχηματισμένο (βλέπε Πάμπλο Σράιμπερ και Τίμοθι Σάιμονς), η ατμόσφαιρα πειστική και νοσταλγική (ειδικά αν είσαι 40+), τα επεισόδια λίγα και μεστά και η Μπίελ άξια ακόλουθος της σχολής της Ρις Γουίδερσπουν, υπό την έννοια ότι και εκείνη έχει αποδείξει ότι «το έχει» ως τηλεοπτική παραγωγός (Limetown, The Sinner).

Ναι, είναι εκνευριστικό να βλέπεις μία ακόμη ωραία σταρ να πασχίζει (με όπλο την περούκα από την κόλαση) να μεταμορφωθεί σε απλή νοικοκυρά. Αλλά η Τζέσικα, παραδόξως, τα καταφέρνει. Σε πείθει ως νοικοκυρά. Σε πείθει ως αμαρτωλή. Και, πάνω από όλα, σε πείθει ως καταπιεσμένη. 

ΙΝFO
Δημιουργός: Ρόμπιν Βιθ, Νικ Αντόσκα
Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 71%
Η σειρά στριμάρεται από το Disney+

Δείτε εδώ το τρέιλερ της σειράς:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT