Πέντε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές στιγμές του Άνταμ Ντράιβερ

Πέντε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές στιγμές του Άνταμ Ντράιβερ

Με αφορμή τα 39α γενέθλια του Αμερικάνου ηθοποιού, ανατρέξαμε στην φιλμογραφία του και θυμηθήκαμε πέντε ερμηνείες που φανερώνουν την ερμηνευτική του γκάμα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο είμαστε νέοι (2014)

Στην ταινία του Νόα Μπάουμπαχ, ο Άνταμ Ντράιβερ, μαζί με την Αμάντα Σέιφριντ, υποδύονται ένα ζευγάρι χιπστερ που δεν έχει ξεπεράσει τα τριάντα. Οι δυο τους παίρνουν από το χέρι τον Μπεν Στίλερ και την Ναόμι Γουότς, ένα ζευγάρι στα σαράντα τους, που ψάχνουν να βρουν λύση στις καριέρες, στον γάμο και στην ανιαρή ζωή τους. Ο Ντράιβερ μπαίνει στα παπούτσια ενός χαρισματικού και με τρομερά ανεβασμένης αυτοπεποίθησης millennial, αλλά έχει ένα κακό: εισβάλλει με έναν παρασιτικό τρόπο στη ζωή του Μπεν Στίλερ. Τον συμπαθούμε ή δεν τον συμπαθούμε; Μάλλον, το δεύτερο.

Star Wars VII – IX (2015-2019)

«Είμαι διστακτικός απέναντι σε μεγάλες ταινίες. Πολλές από αυτές, θυσιάζουν τον χαρακτήρα για το θέαμα. Όταν είναι κακές, με εξοργίζει. Μπορείτε απλά να πείτε ότι την έφτιαξαν κάποια στελέχη», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο GQ. Διακρίνετε την διστακτικότητά του απέναντι στις ταινίες μεγάλων franchise. Παρ’ όλα αυτά, η αγάπη του για το Star Wars την υπερνίκησε και ερμήνευσε τον κακό της τρίτης φάσης του sci-fi σύμπαντος. Μπορούμε να πούμε πολλά για τον Kylo Ren. Μοχθηρός, αλαζονικός, εντυπωσιακός (στο ύψος), στυγνός δολοφόνος του Han Solo. Κάθε κακός όμως έχει και το αδύνατο σημείο του. Παρ’ όλα αυτά, ο Άνταμ Ντράιβερ δεν εμφάνισε κανένα τέτοιο.

Ιστορία γάμου (2019)

Θα έπρεπε να πάρει το Όσκαρ ‘Α Ανδρικού Ρόλου το 2019 για τον ρόλο του στην «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπάουμπαχ; Ναι, θα έπρεπε, αν δεν ήταν συνυποψήφιος ο Χόακιν Φίνιξ για το «Τζόκερ». Η «Ιστορία Γάμου» εξερευνά τον πόνο και όλα τα πολλαπλά συναισθήματα που προκαλεί ένα διαζύγιο. Ο Ντράιβερ, ως παρτενέρ της Σκάρλετ Γιόχανσον που άφησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ για να πραγματοποιήσει ο σύζυγός της τα θεατρικά του όνειρα, κάνει θραύση. Από τη μία, νιώθει κανείς συμπάθεια στην προσπάθειά του να είναι ένας καλός και προπάντων παρών γονιός. Από την άλλη, οι σκηνές έντασης χαλούν τις αρχικές εντυπώσεις. Ωστόσο, σε αυτή την ταινία, όλα τα μέλη της διαλυμένης οικογένειας έχουν δίκιο. Απλώς, οι εξισώσεις των σχέσεων δεν αποτελούνται από απλά μαθηματικά.

Paterson (2016)

Ο Τζιμ Τζάρμους χτίζει τον κόσμο του οδηγού λεωφορείου Πάτερσον με πολλή αγάπη. Ο Πάτερσον κάνει καθημερινά τα δρομολόγιά του στην πόλη του Πάτερσον στο Νιου Τζέρσει, γράφει τα ποιηματάκια του, μιλάει με τους γείτονές του, αγαπάει τη γυναίκα του. Φαντάζουν απλά στα μάτια σας; Ναι, το Paterson είναι μια απλή ταινία. Όσο κλισέ και αν ακούγεται όμως, τα πιο ωραία πράγματα βρίσκονται στα απλά. Όχι τόσο στα καθημερινά.

Saturday Night Live

Εντάξει, δεν πρόκειται για ταινία, αλλά τις τρεις φορές που παρουσίασε το εμβληματικό Saturday Night Live, το γέλιο είναι αστείρευτο. Έχει ένα χάρισμα όταν υποδύεται θυμωμένους χαρακτήρες, όπως τον καθηγητή στο σκετς «The Science Room» ή τον μεταμφιεσμένο σε εργάτη Kylo Ren που ψάχνει φίλους ανάμεσα στους Stormtroopers. Ακόμα και φωνακλάδες (Medieval Times, Coffee Shop).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT