George: Ένας sci-fi μονόλογος στη Στέγη

Ένας μονόλογος επιστημονικής φαντασίας, σε κείμενο Ευθύμη Φιλίππου και μουσικά ιντερλούδια του Παναγιώτη Μελίδη, έρχεται στις 27 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευθύμης Φιλίππου στο κείμενο και ο Παναγιώτης Μελίδης (Larry Gus) στη μουσική μάς περιγράφουν τις τελευταίες ημέρες της ζωής ενός άνδρα περίπου 65 ετών, δημιουργώντας έναν «μονόλογο επιστημονικής φαντασίας με μουσικά ιντερλούδια», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί ο πρώτος το George. Το σουρεαλιστικό έργο ετοιμάζεται να κάνει διπλή πρεμιέρα στις 27/01, ζωντανά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για μία βραδιά, με την Αγγελική Παπούλια ως αφηγήτρια πλάι στην ανδρική χορωδία της Κέρκυρας, αλλά και ως συλλεκτικός δίσκος βινυλίου από την αμερικανική FourFour Records και το Ίδρυμα Ωνάση, με τον βραβευμένο με BAFTA και Emmy Βρετανό ηθοποιό Μπεν Γουίσοου (Το άρωμα, The Lobster) στον ρόλο του αφηγητή. Ο δίσκος θα διατίθεται στο πωλητήριο της Στέγης, ενώ θα κυκλοφορήσει και ψηφιακά. Ο Μελίδης, που εμπνεύστηκε τη μουσική από τα κοντσέρτα για όργανο του Χέντελ, τις σονάτες του Σκαρλάτι και τα έργα του Νίκου Ξυδάκη, το αποκαλεί «ιστορία κατασκόπων», συμπληρώνοντας: «Μόνο που εδώ ο δολοφόνος είναι εντός σου. Είναι μια άσκηση στην αυτοεπίθεση, με οδηγίες επιβίωσης για το τι κάνεις όταν σου επιτίθεται μαζικά ο εαυτός σου σε διάφορες πιθανές παραλλαγές του».

INFO
George, Κεντρική Σκηνή Στέγης, 27/01, 20.30 Πληροφορίες –εισιτήρια: onassis.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT