My Greek World: Όταν η ελληνική φολκλόρ γίνεται ποπ

My Greek World: Όταν η ελληνική φολκλόρ γίνεται ποπ

Η Ελληνογαλλίδα Μαρίνα Νικολαΐδη δημιούργησε το brand My Greek World, για να μοιραστεί το όραμά της με Έλληνες και ξένους που αγαπούν τη χώρα.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρίνα Νικολαϊδη γεννήθηκε στην Ελβετία από Γαλλίδα μητέρα, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τις ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα της. Έτσι, δημιούργησε το My Greek World, ούτως ώστε να ενώσει τα δύο πράγματα που λατρεύει στη ζωή της: την τέχνη (πιο συγκεκριμένα, τις ελαιογραφίες) και την αγάπη της για την Ελλάδα. «Διάλεξα αυτό το όνομα, επειδή η Ελλάδα έχει μια μοναδική θέση στην καρδιά μου. Θέλω να μοιραστώ το όραμά μου μέσα από τις εικονογραφήσεις μου, τους πίνακες και τα μοτίβα», λέει στο «Κ». Στις δημιουργίες της διακρίνονται επιρροές από την ιστορία και αναφορές που παραπέμπουν σε εικόνες που ήταν συνυφασμένες με προηγούμενες δεκαετίες: Κομπολόγια, η θέα ενός ορεινού κυκλαδικού χωριού, τριήρεις και Σειρήνες, γαϊδουράκια, τσαρούχια, κουλούρια Θεσσαλονίκης και τα κόκκινα τηλέφωνα της ΕΒΓΑ και των περιπτέρων είναι ερεθίσματα της κ. Νικολαΐδη που αποτυπώνει σε αυτοκόλλητα, τσάντες, πετσέτες, χαρτικά είδη, αλλά και ελαιογραφίες. «Αγαπώ τις παραδόσεις, την ιστορία και τον τρόπο ζωής της Ελλάδας και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξουμε αυτή την πολιτιστική κληρονομιά. Οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να την κρατήσουν ζωντανή», εξηγεί.

INFO
Μπορείτε να βρείτε τις δημιουργίες της κ. Νικολαΐδη στο mygreekworld.com και στο Instagram @mygreekworld.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT