Dark Winds: To νουάρ γουέστερν που θα χειροκροτήσετε από τον καναπέ σας

Dark Winds: To νουάρ γουέστερν που θα χειροκροτήσετε από τον καναπέ σας

Μια αποτρόπαια διπλή δολοφονία, δύο Ναβάχο αστυνομικοί και οι Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως παραγωγοί κάνουν το Dark Winds της Cosmote TV απρόσμενα καθηλωτικό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Ζαν Μακ Κλάρνον (Fargo, Westworld, Reservation Dogs) να είναι μια ανυπέρβλητη φάτσα του παγκόσμιου τηλεοπτικο-κινηματογραφικού γαλαξία, αλλά αυτός δεν είναι ο πιο καλός λόγος για να αφιερώσεις τον χρόνο σου στην τηλεοπτική μεταφορά της γνωστής σειράς βιβλίων Dark Winds του Τόνι Χίλερμαν. Δεν είναι ο πιο καλός λόγος ακόμα και όταν παίρνεις τον Μακ Κλάρνον και τον τοποθετείς κάπου στις απέραντες, άδειες νοτιοδυτικές ΗΠΑ, πίσω στα ’70s, ως λιγομίλητο σερίφη (που οι υπόλοιποι Ναβάχο θεωρούν προδότη), με έναν παρτενέρ που είναι κρυφός πράκτορας του FBI και έχει ιερή αποστολή να εξιχνιάσει μια υπόθεση διπλής δολοφονίας. Με άλλα λόγια, εντελώς στο στοιχείο του. Ακόμη και όταν δίπλα του τοποθετείς ένα ταλαντούχο καστ, που περιλαμβάνει από την ελίτ των αυτόχθονων Αμερικανών ηθοποιών μέχρι τον Ντουάιτ από το αμερικανικό The Office ως αμαρτωλό ιεροκήρυκα-πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Όχι. Αυτό που θα σε κάνει να θέλεις, στο τέλος των έξι επεισοδίων, να σηκωθείς όρθιος και να χειροκροτάς, είναι η ποιότητα της πλοκής (και όμως, δεν βασίζεται σε αληθινή ιστορία), η ακρίβεια μετρονόμου με την οποία κινείται το όλο πράγμα (όχι βιαστικά, όχι αργόσυρτα, αλλά ακριβώς όπως πρέπει) και πάνω από όλα η αυθεντικότητα.

Μια αυθεντικότητα που δεν πηγάζει μόνο από το location –τα γυρίσματα έχουν λάβει χώρα στα μέρη όπου διαδραματίζεται η σειρά– ή από το ότι όλοι όσοι τη γράφουν είναι αυτόχθονες Αμερικανοί, αλλά επεκτείνεται σε κάθε μικρή λεπτομέρεια που αφορά τους αυτόχθονες. Με extra bonus το γεγονός ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, οι παραγωγοί δεν επιμένουν πρώτα να μας φορτώνουν το οπτικό πεδίο με φολκλόρ και μετά να μας τραβάνε επίμονα το μανίκι μέχρι να το πάρουμε είδηση. Αντιθέτως, με εμφανή σεβασμό ενσωματώνουν τα δομικά στοιχεία της κουλτούρας τους σε κάθε πτυχή των ηρώων τους και στον πυρήνα κάθε δράσης. Μια αψεγάδιαστη σειρά-πρότυπο, που ταυτόχρονα εντυπωσιάζει, συγκινεί και σοκάρει. 

ΙΝFO

Δημιουργός: Γκράχαμ Ρόλαντ

Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%

Η σειρά προβάλλεται από την Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT