While we wait: Η έκθεση της Hana Ward είναι αφιερωμένη στις μαύρες γυναίκες

While we wait: Η έκθεση της Hana Ward είναι αφιερωμένη στις μαύρες γυναίκες

Το πνευματικό ταξίδι της Hana Ward στο σύμπαν δυνατών γυναικών που διεκδικούν τη θέση τους στον κόσμο, παρουσιάζεται στη γκαλερί Breeder, έως τις 29 Απριλίου.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν τα πινέλα της αγγίξουν τον καμβά, η γεννημένη στο Λος Άντζελες εικαστικός Χάνα Γουάρντ αφήνεται σε ένα πνευματικό ταξίδι. Αντλεί έμπνευση από αποικιοκρατικές ιστορίες, κείμενα, τα κυκλικά μοτίβα που συναντά κανείς στη φύση, αλλά και τις κυρίαρχες αφηγήσεις της ιστορίας της τέχνης και θίγει θέματα ταυτότητας, ενδοσκόπησης, μεταμόρφωσης του εαυτού, μνήμης και επιθυμίας. «Όταν ξεκινώ ένα νέο σώμα δουλειάς, μοιάζει λίγο με κυνήγι, δεν ξέρω ακριβώς τι θα βρω», σημειώνει.

Στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Αθήνα, με τίτλο While we wait, μας μιλάει για γυναίκες –μαύρες γυναίκες– που προσπαθούν να διεκδικήσουν τη θέση τους στον κόσμο. Οι πρωταγωνίστριές της, τοποθετημένες στη μοναξιά ενός σπιτιού ή σε εξωτερικά τοπία, εκπέμπουν δυναμισμό. Το μαρτυρά τόσο η στάση του σώματός τους όσο και το έντονο βλέμμα τους. «Στην πραγματικότητα, όλα έχουν να κάνουν με την ενδυνάμωση. Νομίζω ότι είναι κάτι που θυμούνται ιδιαίτερα οι μαύρες γυναίκες – τη δική τους εσωτερική, πνευματική δύναμη».

INFO
Από 23/03 έως 29/04, Τhe Breeder, Ιάσονος 45, thebreedersystem.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT