Extrapolations: Ο δημιουργός του Contagion καταπιάνεται με την καταστροφή του πλανήτη

Extrapolations: Ο δημιουργός του Contagion καταπιάνεται με την καταστροφή του πλανήτη

Με δεκάδες σταρ και αγνές οικολογικές προθέσεις στην φαρέτρα του, το Extrapolations του Apple TV+ μας δείχνει ότι η περιβαλλοντική καταστροφή είναι συνταρακτική, δεδομένη και ανεπανόρθωτη.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν λαχταράτε να γεμίσει η καρδιά σας αισιοδοξία και θετική διάθεση, τότε η τρίτη σεζόν του Ted Lasso, που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Apple TV+, είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Αν, από την άλλη, προτιμάτε να κοιτάτε την καταθλιπτική αλήθεια στα μάτια για το «τι πλανήτη-ρημαδιό αφήνουμε κληρονομιά στα παιδιά μας», τότε το Extrapolations, της ίδιας πλατφόρμας, μοιάζει με εκείνη την TED ομιλία που ξέρετε ότι θα σας κάνει καλό, αλλά βαριέστε ελαφρώς να παρακολουθήσετε.

Πρόθεση του προφητικού δημιουργού της limited αυτής σειράς οκτώ επεισοδίων, που επίσης προέβλεψε με ακρίβεια τα της πανδημίας στο Contagion, είναι να ασχοληθεί με τα τεράστια θέματα των επόμενων δεκαετιών (πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα δεινά) μέσα από την ανθρώπινη σκοπιά τους (π.χ. μια ιστορία αγάπης σε έναν πλημμυρισμένο κόσμο;). Εξ ου και έπεισε ένα μάτσο σταρ, όπως μεταξύ άλλων τους Σιένα Μίλερ, Μέριλ Στριπ, Έντουαρντ Νόρτον, Μαριόν Κοτιγιάρ, Νταϊάν Λέιν, Φόρεστ Γουίτακερ, Κιτ Χάρινγκτον, Ντέιβιντ Σουίμερ, Χέδερ Γκράχαμ, Τόμπι Μαγκουάιρ και Κέρι Ράσελ, να συνδέσουν το όνομά τους με το κοινωφελές (;) αυτό πρότζεκτ.

Οι ιστορίες που παρακολουθούμε συνδέονται χαλαρά μεταξύ τους, εκτυλίσσονται ανάμεσα στα έτη 2037-2070, είναι οπτικά εντυπωσιακές (φαίνεται ότι η Apple δεν το λυπήθηκε καθόλου το μπάτζετ), επιστημονικά τεκμηριωμένες (στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό) και λειτουργούν ως μια χαρά κώδωνας κινδύνου για το τι έρχεται. Βέβαια, δραματουργικά το όλο πράγμα δεν λειτουργεί ιδιαίτερα πειστικά –παρά μόνο διδακτικά–, γι’ αυτό και οι κριτικές δεν έχουν υπάρξει ακριβώς διθυραμβικές.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί η έλλειψη συνοχής. Ούτε ο τόνος, που είναι μονίμως σοβαρός και βαρύς. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες σειρές εκεί έξω που ασχολούνται εξαίσια με τα εφήμερα. Νομίζω ότι, ως τηλεθεατές, αντέχουμε έστω και μία που να καταπιάνεται με τα πραγματικά σοβαρά, ακόμη και αν δεν αγγίζει το 100%.

ΙΝFO
Δημιουργός: Σκοτ Ζ. Μπερνς
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 56%
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT