Call me Sugar: Ιστορίες σεξεργατών στη Στέγη

Call me Sugar: Ιστορίες σεξεργατών στη Στέγη

Η online σεξεργασία, η επιθυμία, η σεξουαλικότητα και η μοναξιά των σεξεργατών ξεδιπλώνονται σε μια σπονδυλωτή θεατρική περφόρμανς στη Στέγη.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση της λέξης «σεξεργασία» σέρνει πίσω της πολλά ταμπού και στερεότυπα. Πόσο διαφέρει η αντίληψή μας γι’ αυτό το είδος εργασίας όταν προσφέρεται στην online εκδοχή της; Τι είναι τελικά ηθικό; Ξέρει κανείς; Έχουν όλοι οι σεξεργάτες μια θλιβερή ιστορία; «Στη διάρκεια της πανδημίας, διαπιστώσαμε ότι πλατφόρμες που πρόσφεραν υπηρεσίες εξατομικευμένου πορνογραφικού περιεχομένου, όπως το Only Fans, γνώρισαν τρομακτική άνθιση», αναφέρουν οι απόφοιτοι της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών, Χριστίνα Κυπραίου και Μιχάλης Πητίδης. Οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτή την πρωτοφανή ανταπόκριση στην εμπορευματοποίηση της επιθυμίας τούς ώθησαν να ξεκινήσουν μια μεγάλη έρευνα, που περιλάμβανε ντοκιμαντέρ, βιβλία, συζητήσεις με ακαδημαϊκούς και συνεντεύξεις με σεξεργάτες που απασχολούνται σε online δίκτυα. Στη συνέχεια συγκέντρωσαν τα συμπεράσματα και τις απορίες τους και τα αποτύπωσαν σε μια σπονδυλωτή θεατρική περφόρμανς με τίτλο Call me Sugar. «Με αφορμή την online σεξεργασία, μιλάμε για την επιθυμία, τη σεξουαλικότητα, τη μοναξιά και καταρρίπτουμε πεποιθήσεις που συνδέουν τη συγκεκριμένη μορφή υπηρεσίας με το trafficking, την εκμετάλλευση των γυναικών, το “δύσκολο” παρελθόν των εργαζομένων», αναφέρει ο Μιχάλης Πητίδης.

INFO
Έως 09/04, στο -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Future N.Ο.W. 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT