Grayn Studio: Νέα πνοή στο design από τη Θεσσαλονίκη

Grayn Studio: Νέα πνοή στο design από τη Θεσσαλονίκη

Οι δημιουργίες του design studio των Άσραφ Καφαουίν και Φρόσως Μηλιώνη επιβεβαιώνουν πως η Θεσσαλονίκη είναι ένας ιδανικός τόπος για τους designers.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Grayn Studio: Το όνομα που επέλεξαν ο Άσραφ Καφαουίν και η Φρόσω Μηλιώνη για να συστήσουν τη δουλειά τους σημαίνει «σπόρος» αλλά και «υφή» στη μέση αγγλική (11ος-15ος αιώνας). Ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο με κεριά σόγιας και γρήγορα επεξέτειναν τους πειραματισμούς τους σε άλλα υλικά, όπως οικολογικές ρητίνες και κεραμικά. Ο Άσραφ, με σπουδές στο βιομηχανικό σχέδιο και στις εφαρμοσμένες τέχνες στην Ιορδανία, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής της μητέρας του, με σκοπό να κάνει κάτι δικό του. Αρχικά σκεφτόταν να στραφεί στο κόσμημα, όμως, «παντρεύοντας» τις ιδέες του με εκείνες της αυτοδίδακτης στη χειροτεχνία Φρόσως, «άνοιξε» το πεδίο δράσης του, περιλαμβάνοντας τον σχεδιασμό χρηστικών αντικειμένων. «Κάνουμε 3D εκτυπώσεις, δικά μας καλούπια, παρακολουθούμε την πορεία ενός έργου, από το αρχικό σχέδιο μέχρι την τελική κατασκευή», εξηγεί η Φρόσω. Οι επιρροές τους από το σκανδιναβικό ντιζάιν και το Μπαουχάους είναι απόλυτα εμφανείς στα μινιμαλιστικά τους σχέδια. «Για μένα, σχέδιο και υλικά πάνε μαζί. Το ένα πρέπει να αφήνει χώρο στο άλλο», υποστηρίζει ο Άσραφ. Συμφωνούν και οι δύο πως η Θεσσαλονίκη είναι ο ιδανικός τόπος για δύο ντιζάινερ. grayn.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT